Hoppa till huvudinnehåll

Alexandra Bäckman från Borgå kan ha hittat kärleken i finska Bachelor - men hon måste hålla slutresultatet hemligt

Alexandra Bäckman från Borgå tävlade i Nelonens Bachelor Suomi 2019
Kärleken kan komma emot en när som helst, säger Alexandra Bäckman. Hon får inte berättar hur det går i Bachelor. Alexandra Bäckman från Borgå tävlade i Nelonens Bachelor Suomi 2019 Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,Alexandra Bäckman

Alexandra Bäckman, 26 år, deltar i finska Bachelor. Hon måste hålla tyst om hur det gick i programmet och varför hon tränar på Christoffer Forsmans gym.

En ung kvinna i långklänning stiger ut ur en stor bil och går mot en ung man som står och väntar på henne. De hälsar först på finska, men byter sedan språk till svenska.

Så introduceras Alexandra Bäckman i det första avsnittet av realityserien Bachelor Suomi.

- Man var så nervös i den stunden när man träffade honom att man inte kommer ihåg vad man sa, berättar Alexandra Bäckman.

Jag ville vara med helt bara därför för att jag vill hitta den rätta― Alexandra Bäckman

I fjärde säsongen av Bachelor Suomi ska 31-årige Christoffer Forsman, med rötter i Raseborg, försöka hitta sitt livs kärlek.

- Aj du pratar svenska, åhå vad bra, säger Forsman när han träffar 26-åriga Alexandra Bäckman från Borgå i det första avsnittet av Bachelor.

Alexandra Bäckman är en av 17 kvinnor som tävlar om hans hjärta i tv-serien. Det var spännande att filma scenen där hon möter Forsman för första gången.

- Jag tänkte först att det inte skulle vara så spännande men det var det. Jag hann träffa några flickor före vi träffade honom, och spänningen ökade när man märkte att de andra också var spända och nervösa, säger Bäckman.

Alexandra Bäckman från Borgå tävlade i Nelonens Bachelor Suomi 2019
Alexandra Bäckman tycker det är spännande att se hur de klippt avsnitten. Alexandra Bäckman från Borgå tävlade i Nelonens Bachelor Suomi 2019 Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,Alexandra Bäckman

Att vara med i Bachelor motsvarade i rätt hög grad Alexandra Bäckmans förväntningar.

- Det var ganska långa dagar och det var tungt på sitt sätt. Men det var jätteroligt också.

Bäckman är glad över att hon fick vara med i tv-programmet.

- Jag ville vara med helt bara därför för att jag vill hitta den rätta, säger hon.

Rosor för vändagen 2006. Kevin och Kimberley. Kimberleys rosenbukett som gåva. Internet Archive.
Rosor för vändagen 2006. Kevin och Kimberley. Kimberleys rosenbukett som gåva. Internet Archive. rosor,rose

Alexandra Bäckman kan inte avslöja om Christoffer Forsman är den rätta för henne. Forsman jobbar som brandman och äger ett gym i Helsingfors.

Bäckman säger att det är jättesvårt att hålla händelserna i Bachelor hemliga.

- Man skulle vilja berätta, och man måste vara försiktig med vad man säger. Det spekuleras mycket. Jag och två andra flickor tränade på hans gym i Helsingfors. Många är kompisar med honom där och många frågar och spekulerar. Det är jättesvårt, säger Alexandra Bäckman.

Jag tänkte själv att det är ganska nära verkligheten - många kan dejta flera samtidigt, men då vet du inte om de andra― Alexandra Bäckman

Stämningen var god mellan de 17 kvinnorna som tävlade om Christoffer Forsmans gunst. Men lite drama, det lovar Bäckman att det blev.

Hon tycker det inte var så konstigt att de var flera som träffade samma karl.

- Många kan tänka att det måste kännas illa. Men man har själv valt att gå med och man vet vad det går ut på, så man måste vara förberedd på det. Jag tänkte själv att det är ganska nära verkligheten - många kan dejta flera samtidigt, men då vet du inte om de andra. Här bor du tillsammans med dem och de är hemskt nära, säger Alexandra.

Alexandra Bäckman är tradenom. Hon jobbar på ett transportföretag och ska snart byta till ett jobb i Sköldvik. Hon tänker inte delta i fler realityprogram.

Första avsnittet slutar med att Forsman ska ge en ros till sin favorit bland kvinnorna. Men vem som får den får man vänta med till nästa avsnitt.

Läs mera:

Stålmannen Christoffer är årets unga finlandssvensk

X3M:s läsare har valt Christoffer Forsman till årets unga finlandssvensk. Han klättrade tidigare i december på Barnklinikens vägg utklädd till Stålmannen och gjorde de sjuka barnen glada.