Hoppa till huvudinnehåll

Ami Aspelund skivaktuell med nordiskt tema

Ami Aspelund.
Ami Aspelund utmanar Vegatoppen. Ami Aspelund. Bild: Pia Inberg. Ami Aspelund

Ami Aspelund släppte sin första singel 1973. Under åren har Aspelund fått njuta av en fantastisk karriär inom musik och teater. Nu är hon aktuell med en ny skiva med ett nordiskt tema.

Den första singeln som släpps heter Vi ska inte sova bort sommarnatten, en låt hon gör tillsammans med Vegatoppenbekanta Erik-André Hvidsten.

- Den nya skivan som kommer ut senare under året ska heta Så in i Norden och är en samling låtar som jag själv valt ut. Låtar som jag längtat att få spela in, berättar Aspelund.

Låtarna framförs på svenska men det kommer att finnas inslag av de övriga nordiska språken.

- Jag ville gärna ha med Erik-André Hvidsten i låten Vi ska inte sova bort sommarnatten speciellt med tanke på att låten härstammar från Norge. Dessutom är Erik-André en trevlig person att jobba med och har en fantastisk röst, säger Aspelund.

Vem är Ami Aspelund?

  • Gav ut sin första singel Apinamies året 1973
  • Representerade Finland i Eurovision Song Contest 1983 med låten Fantasiaa
  • Medverkar även i gruppen Roots Up!
  • Aktuell med låten Vi ska inte sova bort sommarnatten

- Jag har alltid känt att hela Norden är mitt hem. Vi borde samarbeta mycket mera över gränserna. Det finns så mycket kunnande och fina artister och framförallt vacker musik att ta del av i Norden och det är en liten bit av det jag ville ha med på min nya skiva, avslutar Aspelund.

Vill du rösta på Ami Aspelund & Erik-André Hvidsten och låten Vi ska inte sova bort sommarnatten så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje