Hoppa till huvudinnehåll

Malin Wilén förlänger och går upp med GT Söder: "Jag vill fortsätta vara en del av det här laget och göra den här resan"

Malin Wilén, Kärra HF
Malin Wilén spelade tidigare i Kärra HF (arkivbild) Malin Wilén, Kärra HF Bild: Christian Vuojärvi handboll,Kärra HF,malin wilén

För en dryg vecka sedan blev Malin Wiléns handbollslag i Sverige, GT Söder, klart för avancemang till den högsta damligan i Sverige SHE. Idag blev det klart att högersexan Wilén spelar vidare i klubben också under säsongen 2019-2020.

– En lärorik säsong som blev något väldigt bra. Vi är ett härlig gäng som har väldigt roligt tillsammans både på och utanför plan. Jag trivs så bra att jag vill fortsätta vara en del av det här laget och göra den här resan som väntar tillsammans med universums bästa gäng!

Med de orden beskriver Wilén själv den säsong hon haft i GT Söder på klubbens webbplats.

Avancemanget till SHE blev klart två omgångar i förtid när laget slog HK Drott med 31–23 i Damallsvenskan förra veckan.

Wilén och GT Söder har en match kvar innan säsongen officiellt är över.

– Vi vill såklart avsluta säsongen på bästa sätt och att det är derby och lokalkonkurrenten som står för motståndet ger nog lite extra tändvätska. Så brist på motivation är det inte, bedyrar Wilén.

Lagets assisterande tränare Jennie Sarensten är nöjd över att ha kunnat knyta finländaren till laget också för nästa säsong.

– Malin är en explosiv och fysiskt stark spelare på högerkanten. Hon ger alltid allt och lite på handbollsplan. Malin har tagit stora kliv under säsongen, och har utvecklat både sina avslut och sitt försvar enormt mycket, beskriver Sarensten på klubbens webbplats.

Wilén är född 1995 och har fått sin handbollsfostran i Helsingfors IFK. Hon fyttade till Sverige och Kärra HF 2017.

Läs också