Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: VM-debut för sprintstafett mixed, historiskt guld står på spel

Sprintstafett mixed gör debut på VM-programmet i dag i Östersund. Kampen om historiens första VM-guld i grenen kommer att vara en tuff kamp där snabbt och säkert skytte kommer att vara i huvudrollen. Skall Kaisa Mäkäräinen och Tero Seppälä vara med i medaljkampen?

Att det ligger prestige i att knipa historiens första VM-guld i sprintstafett mixed är klart efter en titt på startlistorna. Där som mixed stafetten länge hade problem med att få de bästa idrottarna på startstrecket är sprintstafetten raka motsatsen.

Nu i VM ställer de stora nationerna upp med tunga gardet.

VM-guldet intresserar

Då det redan digra VM-programmet växte med sprintstafett mixed var det en del som ifrågasatte beslutet och misstänkte att grenen bara skulle locka de stora nationernas reserver att ställa upp.

Men dagens VM-debut visar att historiens första VM-guld i grenen intresserar. På startstrecket finns hela 29 nationer.

Kampen om medaljerna ser ut att bli en stentuff kamp där ett dussin lag kan vara med då pallplaceringarna avgörs. Säkert och snabbt skytte är mer avgörande än skidfarten i spåret.

Säsongen två sprintstafetter har haft fem nationer på prispallen. Segrarna har gått till Norge och Italien.

Finland ställer upp med Kaisa Mäkäräinen och Tero Seppälä i sprintstafetten.

Duon håller toppfart i spåret, men frågan är om skyttet räcker till för att vara med i medaljkampen. Om båda skjuter prickfritt är Finland definitivt med i kampen.

Men skyttet har för båda varit darrigt hittills under VM-veckan.

Sprintstafett mixed kl 18.05 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport