Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Vilken är Chers största hit och varifrån kommer Backyard Babies?

Cher sjunger praktfullt utklädd i en mikrofon.
Cher. Cher sjunger praktfullt utklädd i en mikrofon. Bild: Brandon Nagy/REX/All Over Press Cher

Välkommen till Svenska Yles pop- och rockfrågesport!

Testa dina kunskaper i pop och rock och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter dagens värv på puben runt hörnet?

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Rock’n’roll! Eller något. Lycka till!