Hoppa till huvudinnehåll

Se isbjörnsungens första promenad och simtur på djurparken i Berlin

I djurparken i Berlin har isbjörnen Tonja för första gången visat upp sin unge för en stor och begeistrad publik. Tonja tog på fredagen ut sin unge på en promenad och simtur, inför en tusenhövdad publik.

Mamma Tonja släppte inte ungen med blicken trots att allt såg ut att gå galant. Ungen tog sina första steg i inhägnaden, klättrade upp och ned och testade sina naturliga simkunskaper.

Tonjas dotter föddes den 1 december i fjol, och var speciellt välkommen eftersom Tonja tidigare hade förlorat två ungar.

Florian Sicks sköter om isbjörnarna på djurparken i Berlin och han var mycket stolt över det första publika framträdandet för sina skyddslingar.

Ungen behöver mycket vila

Från och med nu kan isbjörnarna vistas ute hur mycket de vill i sin inhägnad, men Sicks uppmanar publiken att ha tålamod: Den lilla ungen behöver fortfarande mycket sömn.

Hon har ännu inget namn men dopkalas ska hållas före utgången av april.

Kändisen Knut

Den mest kända isbjörnen i Berlin är ändå Knut, som övergavs av sin mamma och togs om hand av en djurskötare.

Knut föddes den 5 december 2006 och dog den 19 mars 2011 på den andra djurparken i Berlin - Zoologischer Garten.

Knuts mamma hade förskjutit sin unge och Knut föddes upp av upp av skötaren Thomas Dörflein, som länge bodde i isbjörnsinhägnaden.

Knut avled 2011 endast fyra år gammal. Isbjörnar kan bli upp till 45 år gamla i fångenskap, där de inte behöver jaga för att få mat. Vilda isbjörnar bli i regel inte äldre än 20-25 år..

Isbjörnsungen Knut och hans vårdare Thomas Dörflein i Berlins zoo 23 mars 2007.
Knut med sin skötare Isbjörnsungen Knut och hans vårdare Thomas Dörflein i Berlins zoo 23 mars 2007. Bild: EPA / Wolfgang Kumm thomas dörflein

Läs också