Hoppa till huvudinnehåll

Kvinna som skrev bok om Berlusconis fester dog - radioaktiva ämnen hittades i hennes kropp

Den marockanska modellen Imane Fadil utanför rättsväsendet i Milano.
Den marockanska modellen Imane Fadil utanför rättsväsendet i Milano. Silvio Berlusconi

Italienska myndigheter har inlett en mordutredning med anledning av fotomodellen Imane Fadils död. Fadil blev känd som ett av vittnena i rättsprocessen kring den tidigare premiärministern Silvio Berlusconis ökända bunga-bunga-fester.

Berlusconi dömdes för att ha köpt sex av en minderårig prostituerad, men domen hävdes senare.

Den 33-åriga Imane Fadil avled den första mars på ett sjukhus i Milano. Hon hade blivit intagen en månad innan, på grund av oförklarliga magkrämpor.

Efter Fadil hade avlidit visade provsvar att hon hade flera radioaktiva ämnen i kroppen.

Hon höll som bäst på att skriva en bok om Berlusconis fester och sina erfarenheter av rättegången kring dem. Myndigheterna har fått tag på en kopia av bokens manus.

Den 82-åriga Berlusconi står åtalad för att ha mutat ögonvittnen för att få dem att ge falska vittnesmål om festerna. Dessutom utreder myndigheterna i flera italienska städer om Berlusconi mutat andra människor att hålla tyst om festerna och vad som hänt på dem.

Berlusconi är tillbaka på den politiska scenen
Den fyrfaldiga italienska premiärministern Silvio Berlusconi. Berlusconi är tillbaka på den politiska scenen Bild: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI Silvio Berlusconi

Fruktade för sitt liv

Italiens fyrfaldige premiärminister Silvio Berlusconi styrde den italienska politiken de senaste 25 åren med järnhand. Trots både sexskandaler och skattebrott är han fortfarande älskad.

Han har tidigare åtalats och friats för att ha betalat en minderårig prostituerad på en av sina ökända bunga-bungafester 2012.

I samband med åtalet hävdade den italienska åklagaren att Berlusconi betalat för sex med 33 kvinnor under loppet av två månader.

Redan 2009 anklagade Berlusconis före detta fru Veronica Lario honom för att ha haft förhållanden med minderåriga kvinnor.

Den marockanska Imane Fadil har tidigare uppgett att Berlusconis fester var fyllda av unga kvinnor som strippade för honom.

Hon har också berättat för sina vänner och advokater att hon fruktar för sitt liv.

- Det är alltid synd när en ung person dör. Jag har aldrig träffat eller talat med den här personen, säger Berlusconi.

Han uppger också att han läst Fadils uttalanden och kallar dem "absurda" och "påhittade".

Källor: The Times, Sky News, The Telegraph