Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Stafettdag i skidskytte-VM – stenhårda medaljduster och snabba vändningar att vänta

VM i skidskytte i Östersund fortsätter i dag med stafetter. Bland herrarna är Norge favorit, bland damerna Tyskland. Men, utmanarna är många och stafetter brukar bjuda på dramatiska vändningar.

När det handlar om stafetter i skidskytte är det alltid svårt att förutspå en segrare. Stafetter brukar ofta bjuda på överraskningar.

Bland herrarna kan Norge avgöra stafetten redan före sista etappen, men kampen om övriga medaljer är stenhård.

Norge favorit på herrsidan

I herrstafetten bjuds det också på en intressant tävling. Segerkandidaterna är inte lika många som bland damerna men kampen om medaljerna kommer att vara stentuff.

Med kvartetten Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bö och Johannes Bö känns Norge som den starkaste kandidaten till seger.

I årets världscup har Norge tagit två segrar, Sverige och Ryssland varsin. Frankrike och Tyskland har inte tagit segrar den här säsongen men har båda jämna lag på startstrecket.

Herrstafetten kommer helt och hållet att avgöras på vallen. I spåret är skillnaderna så små att en straffrunda är svår att ta in. Den som klarar sig med minst antal reservpatroner ligger väl till i medaljkampen

Finlands kvartett i stafetten består av Jaakko Ranta, Tero Seppälä, Tuomas Grönman och Olli Hiidensalo. Om de alla får skyttet att fungera är en placering bland de tio främsta inom räckhåll.

Herrar stafett kl. 17.25 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport