Hoppa till huvudinnehåll

Roope Hintz mitt uppe i sitt NHL-genombrott – målskytt för tredje matchen i rad

Dallas Roope Hintz i ett friläge mot Vegas målvakt Marc-André Fleury.
Dallas Roope Hintz utnyttjade sitt friläge mot Vegas målvakt Marc-André Fleury. Dallas Roope Hintz i ett friläge mot Vegas målvakt Marc-André Fleury. Bild: Icon Sportswire Roope Hintz

Nio mål totalt, sex mål på de nio senaste matcherna och nu målskytt i tre raka. Dallas Stars anfallare Roope Hintz har fått rejäl fart på sin rookiesäsong i NHL.

22-åringen Hintz stod för Dallas enda mål i fredagens omgång, då Stars på hemmaplan föll mot Vegas Golden Knights med 1–2.

Hintz kvitterade till 1–1 i den första perioden efter en vass soloprestation. Han snodde pucken av backen Deryk Engelland och satte in den i mål mellan benen på Vegas stjärnmålvakt Marc-André Fleury.

Hoppa över Twitterpostning

Fler puckar släppte Fleury inte in. Bortamålvakten gjorde hela 40 räddningar, varav 16 i den sista perioden, och såg till att formstarka Dallas åkte på sin andra förlust på de senaste åtta matcherna.

Fyra mål på fyra dagar

Segermålet sattes in av Ryan Reaves i början på den tredje perioden, då hans första mål på 26 omgångar kom i ett lämpligt läge.

Totalt har Hintz hittills spelat 47 matcher under sin första NHL-säsong. Poängsaldot ligger på 9+6=15, men merparten av poängen har rasslat in den senaste månaden. Finländaren har fått ansvar i Dallas första kedja och har svarat för sex mål på de nio senaste omgångarna.

Den senaste veckan har Hintz hittat målformen rejält. Två mål mot Buffalo i tisdags, ett mot Minnesota i torsdags och nu en fullträff mot Vegas i fredagens omgång.

NHL på fredagen:

Columbus–Carolina 3–0

Toronto–Philadelphia 7–6

Dallas–Vegas 1–2
D: Roope Hintz 1+0.

Calgary–NY Rangers 5–1

Colorado–Anaheim 3–5
C: Mikko Rantanen 1+0.

Vancouver–New Jersey 2–3 str.

Läs mera:

Rantanen från hjälte till syndabock – målgöraren i utvisningsbåset då Colorado föll tungt

När Mikko Rantanen elegant lyfte upp Colorado i tvåmålsledning hemma mot Anaheim såg hans lag ut att vara på väg mot livsviktiga poäng i jakten på en playoffplats. Men gästerna kom ikapp och gick i slutminuten förbi då säsongens finländska poängkung satt utvisad.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport