Hoppa till huvudinnehåll

Italiensk skräll i herrarnas masstart efter kavalkad av bommar i det sista skyttet: ”Det var omöjligt”

Dominik Windisch firar.
Dominik Windisch firar i snöyran. Dominik Windisch firar. Bild: Lehtikuva Dominik Windisch

Dominik Windisch knep minst sagt överraskande guld då skidskytte-VM avrundades med herrarnas masstart i Östersund. Tävlingen avgjordes i det sista skyttet, där alla förhandsfavoriter bommade rejält. Bland dem Johannes Thingnes Bö, som missade samtliga skott.

Vädret i Östersund var minst sagt utmanande på söndagen. Damernas masstart bjöd redan på ett flertal utmanande skytten och vädret blev inte direkt bättre längs med eftermiddagen.

Då herrarna kom till det sista skyttet i masstarten ställde snöyran till det rejält. Johannes Thingnes Bö, som jagade sitt femte VM-guld, bommade samtliga fem skott.

– Det var omöjligt. Verkligen tråkigt. Jag hade tidernas utgångsläge men jag skjuter bort det än en gång, säger han för SVT efter tävlingen.

Istället var det ett otippat namn som åkte iväg med guldet. Italienaren Dominik Windisch träffade alla tavlor då resten av täten radade upp bom efter bom – och korsade mållinjen som etta.

Landsmaninnan Dorothea Wierer kammade hem guldet i damernas masstart timmar tidigare.

– Jag tror att hon bringar tur. Jag vet inte vad som hände med de andra i det sista skyttet, men jag hade tur, säger Windisch för SVT.

Silvret gick till fransmannen Antonin Guigonnat medan österrikaren Julian Eberhard tog hand om bronset.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport