Hoppa till huvudinnehåll

Polisen stoppade berusad och drogpåverkad bilist i Pyttis med skott mot däck

Ryggtavlan av en polis.
Ryggtavlan av en polis. Bild: Tiina Jutila / Yle Polis,poliser,polisfordon,brottslighet,ungdomsbrottslighet,lagar,Polisbevakning,böter,lagövervakning,trafiksäkerhet,anhållande,polisen

Polisen stoppade en drog- och alkoholpåverkad man i bil på riksväg sju i Pyttis på efternatten genom att skjuta sönder bilens däck.

Den påverkade bilisten vållade stor fara i trafiken.

Polisen hade lite före klockan fyra på efternatten fått flera rapporter om att en Volkswagen Golf färdades i fel körfält och att den i hög hastighet var på väg västerut från Kotka.

Bilen stoppades 15 kilometer senare

När bilisten fick syn på polispatrullerna stannade han först upp, men gasade sedan iväg igen.

Polisen lyckades stoppa bilisten i Pyttis genom att avlossa ett skott i ett av bildäcken. Mannen hade först försökt fortsätta köra med tomt däck.

Mannen, som är i 40-årsåldern och från orten, hade en alkoholhalt på 1,8 promille i blodet. Ett snabbtest visade att han också hade använt amfetamin.

Han är nu misstänkt för flera dråpförsök, grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri samt straffbart bruk av narkotika.

Polisen i Kymmenedalen ber ögonvittnen att höra av sig per telefon till numret 0504479574 eller per mejl rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi.

Läs också