Hoppa till huvudinnehåll

Se längdvärldscupen live: Hur utvecklas duellen om totalsegern och hur känslosam blir Matti Heikkinens sista större tävling i Europa?

Hur lyckad kan Matti Heikkinens sista stora tävling på europeisk mark bli? Och hur slutar duellen om totalcupen mellan Johannes Hösflot Kläbo och Alexander Bolsjunov? Världscuphelgen i Falun avslutas med herrarnas 15 kilometer fritt.

Herrar 15 kilometer, Arenan och TV2, kl. 15.25.

Herrarnas 15 kilometer med fri teknik blir en verklig uppgörelse med hela världseliten på plats. Det handlar ju om vinterns sista enskilda cuplopp med fulla poäng på spel.

Alexander Bolsjunov tar igen upp kampen om seger i totalcupen med Johannes Hösflot Kläbo. Båda de unga stjärnorna är fortfarande i god form.

Kläbo lyckades vinna sprinten trots att han var hårt pressad och också Bolsjunov åkte bra. Inför Faluns distanslopp leder Kläbo med 102 poäng. Finaltouren i Quebec kommer att fälla det slutliga avgörandet nästa vecka.

Matti Heikkinen gör förmodligen sin sista stora tävling på europeisk mark. Kan bli känslosamt, kan också bli lyckat.

De övriga fem finländarna är en framgångshungrig Iivo Niskanen samt Perttu Hyvärinen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela och Antti Ojansivu.

 • Finländsk surfare omkom på Bali

  44-åringen lyckades inte ta sig i land pga höga vågor.

  En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags.

 • Essä: Flugseendet – insekterna, häpnaden och omgestaltningen av vårt band till naturen

  Matilda Södergran skriver om vår relation till naturen.

  Är vi så separerade från naturen att vi inte kan skriva om den, läsa om den, utan att politisera? Om vi inte ens kan uppfatta nyanser i litteratur som handskas med flora och fauna säger det något om vår relation till naturen. Jag vill tro att det fortfarande finns en liten lucka där vi kan få vara i och gestalta naturen bara för njutningens skull, för de exceptionella och extraordinära upplevelsernas skull, skriver poeten Matilda Södergran i denna essä.

 • "Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

  Finland tar inget ansvar för rekryterade sjukskötare

  Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter.

 • Sju döda efter attentat mot ministerium i Kabul

  Alla misstänkta dödades av polisen.

  Attentatet fick sin början då en bomb kreverade vid informationsministeriet vid middagstid på lördag. Skottlossning pågick i sex timmar därefter. Sju personer dödades och alla fyra attentatsmän sköts ihjäl av polis.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport