Hoppa till huvudinnehåll

Chicago Bulls går dåligt och Lauri Markkanen gjorde likaså en sämre match

Lauri Markkanens NBA-lag Chicago Bulls förlorade natten till söndag mot Sacramento Kings med klara 102–129. Det var Chicagos femte raka förlust. Markkanen hade också på ett personligt plan en svagare match med bara elva poäng, tre returer och två passningspoäng.

Totalt fick Markkanen 23 minuter speltid. Chicagos bästa poängplockare var Zach LaVine med 18 poäng medan Marvin Bagley III var poängetta i Sacramento med 21 poäng.

Den 21-årige Markkanen försökte sig på trepoängare fyra gånger, men bara ett av kasten gick in. Av hans åtta kast i spelsituationer gick bar fyra frukt i form av poäng.

Bulls chefstränare Jim Boylen gav både beröm och kritik åt Markkanen efter matchen:

– Markkanen är en ung spelare som går framåt. Han ska kämpa sig igen och ta returerna bättre, det får i gång honom. Det måste han börja göra igen, säger Boylen på lagets Twitter-konto.

Hoppa över Twitterpostning

Chicago är på 13:e plats av 15 lag i den östra konferensen i NBA. Av alla 30 NBA-lag har Bulls den fjärde sämsta vinstprocenten säsongen 2018–2019. Laget har bara vunnit 19 av sina 71 matcher den här säsongen.

Lauri Markkanen parkerar på 78:e plats i NBA:s poängliga med 897 poäng. Lagets etta är LaVine med 1475 poäng. Hela NBA:s etta? Houston Rocketts storstjärna James Harden med 2368 poäng.

Videomaterial från Ruutu+.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport