Hoppa till huvudinnehåll

Finland öppnade medaljkontot i EM – Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen från Raseborgs Skyttar med i bronslaget

Porträttbild på Krister Holmberg.
Krister Holmberg ingick i bronslaget. Porträttbild på Krister Holmberg. Bild: Christoffer Westerlund / Yle skytte,Raseborgs skyttar,Ingå,Raseborg,Västnyland,Krister Holmberg

Raseborgsskyttarna Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen fick med sig en medalj från den första tävlingsdagen av EM i luftgevärsskytte. Tillammans med Heikki Lähdekorpi knep de brons i 10 meter rörligt mål.

Rutinerade Krister Holmberg fick i dag lägga ytterligare en mästerskapsmedalj till sin stora samling. I den första tävlingen i EM i Kroatien sköt den finländska trion hem ett brons i lagtävlingen, endast en poäng före fyran Ungern (1693 – 1692).

Holmberg fick 563 poäng i dagens tävling och var näst bäst i det finländska laget. Heikki Lähdekorpi var bäst med 570 poäng medan Niklas Hyvärinen landade på 560. I den individuella tävlingen blev Lähdekorpi nia, Holmberg tolva och Hyvärinen femtonde.

– De långsamma målen var okej men de snabba var allt annat än det, säger Holmberg i förbundets pressmeddelande.

– Tävlingsnervositeten tog många poäng. Mot slutet började det kännas bättre men det hjälpte inte, säger Hyvärinen som nu gör sitt första stora mästerskap på sju år.

Niklas Hyvärinen, Raseborgs Skyttar.
Niklas Hyvärinen. Niklas Hyvärinen, Raseborgs Skyttar. Bild: Yle/ Bubi Asplund skytte,gevär,hyvärinen niklas,Raseborgs skyttar,Snappertuna,Raseborg,Västnyland,Karis

Guldet i lagtävlingen gick till Ryssland och silvret till Sverige.

I pojkarnas tävling blev det en 19:e plats för Christian Friman från Esbo Skytteförening. Hans poängsaldo i tävlingen blev 619,6. För att gå till final krävdes 622,7 poäng.

– Resultatet är lite i underkant och jag hade problem med avtryckaren. Det var överraskande att finalgränsen var så låg, säger Friman.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport