Hoppa till huvudinnehåll

Förändringar i landslagstruppen – skadad Uronen ersätts av två spelare

Rasmus Karjalainen i fotbollslandslaget.
Rasmus Karjalainen får chansen i landslaget. Rasmus Karjalainen i fotbollslandslaget. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Rasmus Karjalainen

Jere Uronens skada gör att han inte kan spela i EM-kvalmatcherna mot Italien och Armenien. Förbundskaptenen Markku Kanerva har beslutat att plocka in två spelare från den inhemska ligan som ersättare.

På lördag inleder Finlands fotbollsherrar EM-kvalet då man möter Italien på bortaplan. Några dagar senare fortsätter kvalet med bortamötet med Armenien.

Landslaget har i dag samlats för att börja ladda för kvalmatcherna men det blev utan backen Jere Uronen. Uronen lider av en vristskada och under veckoslutet blev det klart att han inte hinner bli frisk till matcherna.

Förbundskaptenen Markku Kanerva har därför beslutat att kalla in två ersättare. Det blir Rasmus Karjalainen från KuPS och Mikko Sumusalo som flyttade till Honka inför den här säsongen.

Mittfältaren Karjalainen har spelat sju A-landskamper och gjorde sitt första landslagsmål mot Estland i januari. Backen Sumusalo har fem landskamper på sin meritlista men har inte figurerat i landslagsringen på över två år.

Finlands landslagstrupp till matcherna mot Italien och Armenien

Målvakter
Lukas Hradecky Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen FC København
Anssi Jaakkola Reading FC

Försvarare
Paulus Arajuuri Brøndby IF
Albin Granlund Örebro SK
Juha Pirinen Tromsø IL
Leo Väisänen FC Den Bosch
Sauli Väisänen FC Crotone
Joona Toivio BK Häcken
Mikko Sumusalo FC Honka
Valtteri Moren Waasland-Beveren

Mittfältare och anfallare
Joni Kauko Esbjerg fB
Rasmus Schüller Minnesota United
Glen Kamara Rangers FC
Lassi Lappalainen HJK
Fredrik Jensen FC Augsburg
Tim Sparv FC Midtjylland
Thomas Lam PEC Zwolle
Rasmus Karjalainen KuPS
Robert Taylor Tromsø IL
Pyry Soiri FC Admira Wacker Mödling
Robin Lod Sporting Gijon
Kasper Hämäläinen Legia Warszawa
Petteri Forsell MKS Miedz Legnica
Teemu Pukki Norwich City FC

  • Rockhistoriker: Återuppliva Woodstock som motpol till hat och våld

    50 år sedan Woodstock - festivalens anda borde återupplivas.

    I den tid vi lever i nu med upprepade masskjutningar, samhällsoro och fake news skulle en musikfestival med den stämning som rådde i Woodstock i augusti 1969 sitta verkligt bra. Det säger författaren och rockmusikhistorikern Sven-Erik Klinkmann i Vasa. - Det intressanta med Woodstock var att den var motkulturell. Där fanns många hippies och man talar om "the aquarian age". Och det var en väg för ungdomar att revoltera. Men det var ett stillsamt och ganska snällt sätt att göra uppror.

  • Polisen redo för demonstrationerna på årsdagen för Åbo knivdåd

    Högextrema krafter och en motdemonstration hålls samtidigt.

    Högextrema krafter och en motdemonstration hålls samtidigt i Åbo centrum. Polisen är förberedd ungefär på samma vis som för ett år sedan, men säger att man förstås ska iaktta försiktighet och som åskådare dra sig tillbaka från händelserna, om det blir oroligheter eller upplopp.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport