Hoppa till huvudinnehåll

Kristian Vesalainen vill inte tänka på NHL – ska ge allt för att det ska bli en lång slutspelsvår i AHL: “Spelet är mycket snabbare här än i KHL”

Kristian Vesalainen.
Kristian Vesalainen fortsätter säsongen i AHL. Kristian Vesalainen. Bild: All Over Press Kristian Vesalainen,Jokerit

Kristian Vesalainens fokus ligger nu på Manitoba Moose i AHL. Efter att säsongen i KHL tog slut har han nu återvänt till Nordamerika där han hoppas få en lång slutspelsvår. Alla matcher är som slutspelsmatcher för oss just nu, säger han.

I slutet av november blev det klart att Kristian Vesalainen skulle lämna Winnipeg Jets organisation. Anfallaren valde att utnyttja en klausul i sitt rookiekontrakt och återvände till Finland för att spela KHL-hockey med Jokerit.

I grundserien gjorde han 17 poäng på 31 matcher och i slutspelet blev det ett mål på sex matcher då Jokerit åkte ut i den första omgången mot Dynamo Moskva.

– Jag började säsongen bra men sedan blev det lite sämre. Jag njöt av att spela där och det var roligt att vara hemma. Det var mitt beslut att åka och jag ångrar inte det. I det stora hela var det en bra erfarenhet, säger Vesalainen i en intervju på Manitoba Mooses webbplats.

Kristian Vesalainen skjuter pucken.
Vesalainen gjorde 17 poäng i grundserien för Jokerit. Kristian Vesalainen skjuter pucken. Bild: Petri Saarelainen / AOP Kristian Vesalainen

Svårigheter i den första matchen

Under natten till måndag gjorde Vesalainen sin första match för Manitoba Moose efter återkomsten då laget föll med 1–4 mot San Diego Gulls. I höstas noterades han för tre mål och fem assist i klubben men nu fick han lämna isen utan poäng.

– Visst var det svårt, första matchen med det här laget på en lång tid men förhoppningsvis blir det bättre. Spelet är snabbare här, mycket snabbare än i KHL men båda är väldigt bra ligor att spela i, säger han.

Efter att säsongen tog slut i KHL visste Vesalainen inte om han skulle återvända till Kanada eller inte.

– Jag visste inte säkert hur det skulle bli men så fick jag goda nyheter. Säsongen i KHL tog slut och det var bra för mig att få komma tillbaka hit och spela matcher. Jag har fått ett bra mottagande av lagkamraterna här, alla var exalterade, säger han.

Kristian Vesalainen, Winnipeg Jets
Kristian Vesalainen, Winnipeg Jets Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Kristian Vesalainen,Winnipeg Jets

Har inte följt med hur det gått för Jets

Just nu är det endast Manitoba Moose som gäller för Vesalainen. Han är redo att ge allt för laget som kämpar om en slutspelsplats.

– Alla matcher är som slutspelsmatcher för oss just nu. Det kommer att bli bra matcher för oss. Jag vill hjälpa laget med att göra mål både i fem mot fem och i powerplay, säger han.

Vesalainen vill heller inte tänka på vilka chanser han har att kallas upp till Winnipeg Jets.

– Jag vill inte tänka på det, jag vill bara hjälpa laget här. Jag har inte heller haft någon koll på hur Winnipeg spelat. Matcherna spelas så sent så jag har inte sett någon, avslutar han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport