Hoppa till huvudinnehåll

Ny chans: Musiklägret inkommande veckoslut öppnas upp för femmor och sexor - anmäl dig genast!

Hugo käld står på huk och sjunger som gästartist under MGP 2018.
MGP-vinnare 2017 Hugo Käld uppträder som gästartist med sin nyutgivna låt i MGP 2018. Hugo käld står på huk och sjunger som gästartist under MGP 2018. Bild: Yle / Kimmo Räisänen MGP,hugo käld

Startup lägret inför MGP som ordnas för första gången inkommande veckoslut 22-24.3 öppnas nu upp även för femmor och sexor!

Är du musikintresserad och vill åka på veckoslutsläger med andra musikintresserade i samma ålder så är det här din chans!

Nu ordnas för första gången ett Startup läger inför MGP, som ett samarbete mellan Svenska Yle och Lafo - Lappfjärds folkhögskola.

Musiklägret som först var ämnat bara för sjuor och åttor öppnas nu även upp för femmor och sexor.

Lägret är gratis! Man behöver bara själv kunna ordna sina resor till och från Lappfjärd.

Lägret hade inte blivit helt fullt och pga sjukdomsfall och avbokningar fanns plötsligt flera platser lediga när anmälningstiden tog slut.

Vi är nu glada att kunna ge denna unika chans också till 11-12-åringar att komma och skapa musik och träffa nya vänner med samma intresse.

Anmäl dig genast, eller allra senast på onsdag 20.3!
Läs all info, hitta kontaktuppgifter och anmäl er här.

Det finns endast totalt 30 platser och lägret är gratis!

Vi vill ju gärna ha ett fullt läger så att så många som möjligt fått vara med om det roliga, och tillsammans med flera andra blir det ju skojigare!

Musiklägret ordnas alltså på Lafo, som till vardags har en musiklinje och både proffsig personal och proffsiga musikstudior.

Anna Timgren jobbar som låtskrivare och är låtskrivningscoach på lägret.

- Jag tycker att man ska komma med på lägret för att det är ett jättebra tillfälle att utvecklas, bli inspirerad och få professionellt stöd med att skriva sina egna låtar. Dessutom får man en värdefull inblick i hur låtskrivningsvärlden fungerar, säger hon.

På lägret kan ungdomarna alltså skriva en låt, skapa musik och sedan banda in sin låt i en riktig musikstudio.
Då har de sen en demo som de, om de vill, kan skicka in till MGP 2019 senast 5.4.

Emil Nordström jobbar som frilansmusiker och musiklärare. Han är också en av ledarna på lägret.

- På lägret får ni massor av inspiration och professionell hjälp med era låtar i en inspirerande miljö. Ni kommer också att träffa nya kompisar och därför tycker jag ni ska anmäla er till lägret nu!

Man kan komma till lägret med en färdig låtidé och med sina kompisar, men man kan lika gärna komma helt själv med sitt musikintresse och så har man en chans att på plats träffa nya besläktade själar.
På lägret får man sen lära sig att skriva låtar och kan där börja på en egen låt och se vad det blir.
Man kanske t.o.m. på plats hittar nya vänner som man vill delta i MGP med tillsammans.

Casper Sahlström är musiklinjens ansvariga lärare och platsansvarig för Lafo. Han hälsar:

- Det skall bli jättekul att få träffa alla deltagare och jag ser framemot att äntligen få köra igång nästa helg här i Lappfjärd. Vi har ett bra team med lärare och personal så det kommer säkert bli ett intensivt veckoslut. Ännu finns det alltså lediga platser till lägret så tveka inte med anmälan. Vi förlängde anmälningstiden till inkommande onsdag så ta vara på chansen!

Ta kontakt med Casper via telefonnummer 0408456870 eller via e-post casper.sahlstrom@krs.fi om ni har frågor.

MGP med programledaren Jontti Granbacka finns förstås på plats på lägret och berättar mer om MGP och inspirerar till skapande och till att bara våga köra sin egen grej och sin egen stil!

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivningstävling för 8-15-åringar. Till MGP 2019 får barn födda 2004-2011 anmäla sig så detta musikläger är främst för de högstadieelever som enligt reglerna får delta i MGP i år, om de vill.

Man kan skicka in nyskrivna låtar på svenska, finska eller samiska senast 5 april, som soloartist, tillsammans med kompisar eller som ett band.
Alla musikstilar och alla konstellationer är välkomna.

10 låtar väljs sedan ut till final och de lyckliga finalisterna får uppträda i den direktsända MGP-finalen den 5 oktober.

Finalen sänds i Yle Fem och på Yle Arenan och vinnaren utses genom publikens telefonröstning och med hjälp av en jury.

Musik