Hoppa till huvudinnehåll

Raseborgspolitiker: Använd mögelhund i Kila daghem i Karis

Kila daghem i Karis
Använd mögelhund i Kila daghem, uppmanar Sydspetsens miljöhälsonämnd. Den här byggnaden kallas Kila. Kila daghem i Karis Bild: yle/Petra Thilman kila daghem i karis,Raseborg

En mögelhund borde inspektera de båda byggnaderna i Kila daghem i Karis. Det anser politikerna i Sydspetsens miljöhälsonämnd.

Personal och föräldrar i Kila daghem i Karis har varit oroade över kvaliteten på inneluften sedan i höstas.

Enstaka föräldrar har även före det kontaktat Sydspetsens miljöhälsa och berättat om problemen med inneluften i båda byggnaderna.

En mögelhund borde användas i båda byggnaderna i Kila daghem, anser Sydspetsens miljöhälsonämnd.

Det finns tre barngrupper i det röda huset som kallas Kila. Intill finns en gul byggnad som kallas Klockars. Där finns också tre barngrupper.

En gul träbyggnad.
Klockars är en del av Kila daghem i Karis. En gul träbyggnad. Bild: Petra Thilman / Yle Karis,daghem,Västnyland,Raseborg,kila daghem i karis

Sydspetsens miljöhälsonämnd uppmanar den arbetsgrupp som håller koll på inneluften i Kila daghem att överväga att använda en mögelhund i Kila och Klockars inom maj i år.

Det var Arthur Snellman (SDP) som föreslog det här. Hans förslag understöddes av Isabella Alén (SFP) och det godkändes enhälligt av nämnden.

Isabella Alén föreslog på nämndens möte i torsdags (14.3) att verksamhetsidkaren ska göra en enkät som visar symptomen hos barnen. Arthur Snellman understödde förlaget och det godkändes enhälligt.