Hoppa till huvudinnehåll

Ian Martin återvänder till finländsk klubbhandboll - valet föll på Dicken

Porträttbild på Ian Martin.
Ian Martin återvänder till finländsk klubbhandboll Porträttbild på Ian Martin. Bild: Christoffer Westerlund / Yle handboll,Handbollsspelare (Herrar),Sjundeå,Sjundeå IF,Västnyland,Finlands herrlandslag i handboll,Karlskrona,Sverige,Handbollsligan,HIF Karlskrona

Ian Martin återvänder från Sverige till den finländska handbollsligan, och kommer att spela för Dicken under de två följande säsongerna. Martin har spelat under de två senaste åren för HF Karlskrona i Elitserien.

Under den här säsongen har Martin gjort 87 mål på 32 matcher och varit lagets sjätte effektivaste målskytt. Säsongen i Karlskrona fortsätter ännu med kvalmatcher eftersom Karlskrona placerade sig som tolfte lag bland 14 i Elitserien.

Den 190cm långe och 22 år gamle Martin är också ordinarie spelare i Finlands handbollslandslag. Martin finns med i de livsviktiga EM-kvalmatcherna mot Bosnien på hemmaplan 11.04. och på bortaplan 14.04.

-Efter två säsonger i Elitserien kände jag att jag vill återvända till Finland. Då Dicken tog kontakt imponerades jag av den proffsiga verksamheten. Många praktiska saker med tanke på studier, bostad arbetsplats, resande osv. föll lämligt på plats. Dessutom påverkade Dickens matcher ute i Europa positivt. Jag känner flera av lagets spelare från tidigare vilket också påverkade mitt val att spela för Dicken under de två följande säsongerna, kommenterade Martin på Dickens webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport