Hoppa till huvudinnehåll

Kim Berg: Vasa har inte tid och råd att vänta på Korsholm

Kim Berg.
Kim Berg. Kim Berg. Bild: Yle/Johanna Ventus Kim Berg,Vasa

Vasa har inte tid att vänta på Korsholm. Om Korsholm säger nej till sammanslagning går Vasas planer vidare, säger stadstyrelseordförande Kim Berg (SDP).

Om fullmäktige i Korsholm säger nej till en sammanslagning med Vasa måste Vasa funderar på hur man vill att staden ska utvecklas i framtiden.

- Vi har ett och annat på gång hela tiden och vi har inte tid eller råd att använda mycket tid på det här längre. Då börjar vi planera vår framtid utan Korsholm. Nu har vi satsat allt på det här, att vi skulle bli en ny kommun som vi skulle bygga upp med korsholmarna, men om det inte blir av måste vi hitta nya planer.

"Ett år ändrar ingenting"

Korsholms kommunstyrelseordförande Lars-Erik Gästgivars (SFP) har kastat fram tanken att man skulle vänta med sammanslagningen ett år. Det tycker inte Kim Berg är någon bra idé.

- Ett år ändrar ingenting. Jag har frågat efter vad som konkret borde ändras, men jag har inte fått något svar på den frågan. Vi har försökt vårt bästa och jag tycker fortfarande att vi har ett väldigt bra avtal, men om det inte går igenom måste vi i Vasa fundera hur vi bygger vår stad.

Enligt Berg kommer inte Korsholms beslut att påverka Vasas beslut nämnvärt.

- Vi kommer nog att rösta ja för en sammanslagning mellan Vasa och Korsholm.

Enligt Berg har Vasa varit redo för sammanslagning med någon av sina grannkommuner redan i 20 år.

- Om de är villiga är vi alltid redo att börja förhandla.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten