Hoppa till huvudinnehåll

Malte Strömwall putsade prisbordet efter ishockeyligans grundserie: ”Det har känts superbra att spela i Finland”

Malte Strömwall med Aarne Honkavaara-priset som tilldelas skytteligans vinnare.
Malte Strömwall med Aarne Honkavaara-priset som tilldelas skytteligans vinnare. Malte Strömwall med Aarne Honkavaara-priset som tilldelas skytteligans vinnare. Bild: Lehtikuva Malte Strömwall

KooKoos svenska anfallare Malte Strömwall fick motta tre pris efter ishockeyligans grundserie. Han vann poängligan, skytteligan och guldhjälmen.

Guldhjälmen delas ut till den spelare som burit en guldhjälm (varit sitt lags främsta poängplockare) under flest matcher i ishockeyligans grunderie.

Det var ändå inte just det priset som slår allra högst för Strömwall.

– Jag tycker alla känns kul att få, men poängligan är en speciell grej. Det visar att du har hjälpt laget med både mål och assist. Att ha gjort flest mål är också stort eftersom jag var första svensken som fick göra det, berättar Strömwall för Yle Sporten.

Strömwall kom till KooKoo mitt under fjolårssäsongen efter korta vistelser i Hartford Wolfpack i AHL och Greenville Swamp Rabbits i ECHL.

– Jag hade haft ett tufft år i USA och inte riktigt lyckats där. Jag var mycket skadad och ville komma till Finland och bygga upp mig själv igen, både mentalt och spelmässigt.

Under den första säsongen i KooKoo noterades Strömwall för 20 poäng på 37 matcher. Den andra säsongen slog svensken till med 57 poäng på 52 matcher.

– Det kändes bättre och bättre för varje månad och match som gick. Det har känts superbra att spela i Finland, säger Strömwall vars kontrakt med KooKoo går ut efter den här säsongen.

För Strömwalls del har äventyret i KooKoo tagit slut i och med att laget inte tog sig till slutspel. För tillfället letar 24-åringen efter nya utmaningar.

Pelicans Oliwer Kaski valdes till grundseriens bästa spelare. Han är den enda backen som vunnit priset, förutom HIFK:s Cory Murphy säsongen 2006–2007.

Läs också