Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Finland utses igen till världens lyckligaste land, en fjärde gripen efter dådet i Utrecht

Finlands flagga, ishockey-VM 2018.
Finlands flagga, ishockey-VM 2018. Bild: Yle/Tomi Hänninen Finlands flagga,Finland,Finlands herrlandslag i ishockey

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt:

Enligt en ny rapport från FN behåller Finland sin position som världens lyckligaste land. Det är andra gången i följd som Finland ligger på första plats i rangordningen.

Polisen i Nederländerna har gripit en fjärde misstänkt efter skjutningen i Utrecht i måndags. Två andra män som greps i förrgår, har frigetts. Misstankarna om terrorism förstärks efter nya bevis.

Kina investerar allt mer i finländsk skogsindustri. Investerarna vill få tillgång till träråvara i Finland. Det råder delade meningar om det här är bra eller dåligt för den finländska skogen.

I dag avgörs om rättsprocessen efter krigen i forna Jugoslavien är ett avslutat kapitel eller inte. Domarna i Haag avgör om Radovan Karadžić får överklaga sin folkmordsdom. Samtidigt avgörs åklagarens krav på att ge Karadžić livstid.

I dag ligger ungerska partiet Fidesz öde i vågskålen då EU-parlamentets centerkonservativa grupp EPP samlas i Bryssel. Tretton av medlemspartierna kräver att Viktor Orbáns Fidesz utesluts ur EPP.

Väder

På många håll snöfall eller snöblandat regn. Dagens högsta temperatur är 0 till +4 grader, i norr 0 till -4 grader. Måttlig tilltagande sydlig till västlig vind.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes