Hoppa till huvudinnehåll

Paul Gustavsson ny vd för Nordkalk

Dagbrott i Pargas.
Dagbrott i Pargas. Bild: Yle/Lotta Sundström Nordkalk,limberget

Nordkalks styrelse har utsett Paul Gustavsson till ny vd. Gustavsson tillträder den 29 april.

Han kommer att rapportera till Matts Rosenberg, styrelseordförande för Nordkalk och vd för Rettig Group.

Gustavsson, född 1966, har tidigare arbetat som vd och koncernchef för Britax Group Ltd (Storbritannien), som tillverkar bilbarnstolar.

Innan Britax Group arbetade han för Volvo Cars i över 15 år i olika ledningsroller. Gustavsson har en masterexamen i industriell ekonomi från Chalmers tekniska högskola och är svensk medborgare, meddelar Nordkalk.

Paul Gustavsson.
Paul Gustavsson. Paul Gustavsson. person

- Nordkalk har en stark kärnverksamhet, men samtidigt avsevärd förbättringspotential. Vårt mål är att göra Nordkalk till ett branschledande företag och vi har en tydlig vision för hur vi ska åstadkomma detta, säger Matts Rosenberg.

- Vi är mycket glada över att utse Paul Gustavsson som vd för Nordkalk, så att han kan leda den här utvecklingsresan, givet hans omfattande industriella erfarenhet och goda meritlista inom change management.

Paul efterträder Marcel Gestranius som har varit tillförordnad vd för Nordkalk sedan januari 2019. Marcel har varit CFO för Nordkalk sedan 2015 och kommer att fortsätta i den rollen.

- Det är spännande att axla rollen som vd för Nordkalk, ett företag med lång erfarenhet inom sin bransch och kunnig personal. Jag har en tydlig bild av vägen för företagets utveckling och ser fram emot att arbeta tillsammans med Nordkalks ledningsgrupp och anställda för att förverkliga verksamhetens fulla potential, säger Gustavsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland