Hoppa till huvudinnehåll

Båtgästerna ska inte betala avgiften i betalautomat i Hangöby gästhamn

Båtar står förtöjda i en hamn.
Hangöby gästhamn. Båtar står förtöjda i en hamn. Bild: Yle/Veronica Montén Hangö,Hangöby,småbåtshamnar,båtar,hangöby hamn

Tekniska nämnden ville inte ta i bruk betalautomat i Hangöby gästhamn. Tjänstemännen hade föreslagit att båtfolket betalar sin båtplatsavgift i en automat.

Enligt nämndens ordförande Jarkko Immonen (SDP) används automater en hel del i Sverige. Men i Hangöby ville nämnden inte ta i bruk dem.

Det är ännu oklart vem som sköter Hangöby hamn i sommar. I fjol var det Susanne Heikkinen och före det skötte paret Ekström hamnen i flera år vid sidan av restaurangen de driver i Hangöby.

Betalar med kort

En betalautomat skulle enligt tjänstemännens förslag ha underlättat hamnövervakarens arbetsuppgifter under de mest brådskande tiderna.

Automaten skulle skriva ut ett klistermärke som båtägaren klistrar på sin båt. Båtägaren skulle ha fått dagens dörrkod med klistermärket.

Automaten beräknades kosta 15 000 euro. Tanken var att automaten skulle ha installerats bredvid automaten där man betalar bränslet. Man betalar endast med kort i automaten.

Ingen dagplatsavgift

Nämnden beslutade också om avgifterna för gästbåtarna i Hangöby gästhamn. Den dyraste avgiften blev 50 euro per natt.

På förslag fanns också en dagplatsavgift men den godkände nämnden inte. För en avgift om 10 euro skulle man under juli månad ha fått använda en båtplats till klockan 17.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland