Hoppa till huvudinnehåll

Indiebandet Timshel släpper sin sista låt

Timshel.
Timshel är aktuella med ny låt. Timshel. Bild: Frank A Unger musiker

Efter åtta år som band släpper de finlandssvenska indiepopparna Timshel sin sista singel innan de går i graven. Låten är inspirerad av Natalie Portman och Tom Petty och handlar om en filmisk dröm som kolliderar med verkligheten.

- Det är klart att det är vemodigt att Timshel lägger av, men samtidigt är vi kanske lite lättade. Vi har gjort en fantastisk resa med gruppen och det känns som att nu är rätt tid att gå vidare, säger sångaren Markus Bergfors.

- Tidigare var det lättare att hitta tid för gruppen trots att vi bodde på olika ställen i världen. Nu känns det som att tiden inte riktigt räcker till. Det är vi alla överens om. Det finns ingen dramatik i det här beslutet, säger Patrick Sjöholm.

Sedan starten 2011 har Timshel hunnit gå från en kvartett till en indiefamilj på sex personer och därefter minskat igen till en trio.

Vilka är Timshel?

  • Timshel bildades 2011
  • Inledde som en kvartett men har den senaste tiden fungerat som en trio.
  • I Timshel spelar Markus Bergfors, Patrick Sjöholm och Petter Erikslund även Sebastian Jacobson, Daniel Ventus och Olli Pettersson har medverkat i gruppen.
  • Aktuell med sista låten Natalie

Timshel har genom åren haft skivkontrakt i både Sverige och USA, spelat på turnéer och festivaler i Norden, England och Tyskland och haft en video snurrandes på MTV Germany.

- Det sista vi gör är att vi släpper ut låten Natalie som de facto har världspremiär nu på Vegatoppen. Dessutom ordnar vi en sista fest. Den 21 april blir det en avslutningskonsert i Vasa på Ritz. Vi bjuder in alla tidigare medlemmar och musiker vi jobbat med och det kommer att bli en fin avslutning av gruppen Timshel, berättar Bergfors.

Vill du rösta på Timshel och låten Natalie kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje