Hoppa till huvudinnehåll

Raseborgs stad ska lobba för plastinsamling i Karis centrum

Soppåsar på marken.
Det behövs flera kärl för plast anser miljö- och byggnadsnämnden. Insamlingskärl i Karis centrum blev överfulla 2017. De kunde då inte tömmas på grund av renoveringen av affärshuset invid. Soppåsar på marken. Bild: Yle/Pia Santonen Karis,Raseborg,Sopor,avfall,plastavfall,återvinning,avfallssortering,sopkärl,Nedskräpning

Raseborgs stad borde lobba för flera allmänna insamlingskärl för plast. Det behövs åtminstone en ny insamlingsplats i Karis centrum.

Det anser miljö- och byggnadsnämnden i sitt svar på fullmäktigeledamoten Ann-Katrin Benders (SFP) motion om att minska plastförbrukningen i staden och stöda återvinningen av plast.

Förutom i Karis centrum behövs det också flera allmänna insamlingskärl på andra platser i Raseborg.

Kan bjuda in experter

Tekniska centralen ska nu vända sig till företaget Rinki för att be att de placerar ut flera plastinsamlingskärl i Raseborg. Rinki är det företag som har hand om kärlen.

Miljö- och byggnadsnämnden anser också att Raseborgs stad borde fundera vidare på vad staden kan göra med tanke på återvinning och miljövänlighet.

Nämnden diskuterade att de kunde ha en aftonskola där de tillsammans med inbjudna experter funderar på vad de staden kunde göra.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland