Hoppa till huvudinnehåll

Se live: Skidskyttesäsongens sista anhalt – Mäkäräinen kämpar för att få en bra avslutning på säsongen i Oslo

När skidskyttesäsongen avslutas den här veckan i Oslo står världscupsegern mellan Lisa Vittozzi och Dorothea Wierer. Kaisa Mäkäräinen kämpar om att behålla femte platsen i totalcupen efter ett misslyckat VM.

– VM-besvikelsen är redan glömd, solskenet har gjort att humöret är på topp efter snöovädret i ett blåsigt Östersund, säger Kaisa Mäkäräinen till Yle.

För Mäkäräinen handlar det om att få en bra avslutning på säsongen. Segern i totalcupen har redan för länge sedan hamnat utom räckhåll. Nu gäller det att kämpa för femte platsen i totalcupen. Det kommer att bli en utmaning.

Hanna Öberg ligger bara fem poäng och Paulina Fialkova nitton poäng efter Mäkäräinen med tre återstående deltävlingar. För att behålla femteplatsen måste Mäkäräinen lyckas i alla tre tävlingar.

Duell Vittozzi mot Wierer

Kampen om segern i totalcupen står mellan Lisa Vittozzi och Dorothea Wierer. Då de två sämsta resultaten räkna bort skiljer bara åtta poäng de två italienskorna inför de avslutande tävlingarna. Båda kämpar om karriärens första seger i totalcupen.

Det kommer att bli en tuff duell där dagens sprinttävling kan ha en avgörande roll. Den som misslyckas i ens ett av loppen kommer att förlora kampen.

I dagens sprint åker av finländskorna förutom Kaisa Mäkäräinen också Venla Lehtonen, Laura Toivanen och Suvi Minkkinen.

Damer sprint kl. 17.20 TV2 och Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport