Hoppa till huvudinnehåll

Systrarna Åman i Kaain är tillbaka med ny skiva

Kaain.
Kaain är aktuella med ny musik. Kaain. Bild: Linnea Portin musiker

Kaain består av systrarna Annika och Julia Åman från Vasa. Gruppen bildades 2016 och nu är gruppens första EP-skiva klar.

För ett år sedan utmanade Kaain Vegatoppen med låten My darkness and I. Det blev en framgångsrik tid på den finlandssvenska hitlistan för duon. Nu är de tillbaka med låten Card house.

- Det har varit ett spännande och aktivt år för oss med många spelningar. Framför allt har vi jobbat mycket med den nya skivan som nu är klar, berättar Annika Åman.

- Det är roligt att vi haft så många möjligheter att uppträda trots att vi kanske inte marknadsfört oss så mycket. Vår musik är annorlunda och väldigt stämningsfylld och kanske det lockar arrangörer att boka oss, berättar Julia Åman.

Musikstilen är low folk

- Om man skulle beskriva vår musik så skulle den kanske hamna i kategorin low folk. Vi har alltid använt varandras stämmor då vi skrivit och arbetat med våra låtar. Vi skriver mycket tillsammans och vi kompletterar varandra på ett sätt som vi trivs med, säger Julia Åman.

Vilka är Kaain?

  • Kaain bildades 2016 i Vasa
  • Duon består av systrarna Annika och Julia Åman
  • Tidigare låten My darkness and I låg som bäst på Vegatoppens andra plats
  • Aktuell med ny skiva och låten Card house

- Nu när skivan är klar ska vi givetvis uppträda så ofta vi har möjlighet. Då vi uppträder på scen så låter vi aningen annorlunda än på skiva eftersom vi är endast två, men det ser vi absolut inte som någon begränsning utan snarare som en möjlighet att få uppleva musiken på ett lite annorlunda sätt, avslutar Annika Åman.

Vill du rösta på Kaain och låten Card house kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje