Hoppa till huvudinnehåll

Gäng kidnappade, rånade och misshandlade Munsalabo - slog också sönder hus i Esse

Polisen i arbete
Polisen i arbete Bild: YLE/Stefan Paavola otryggt

Tre män och en kvinna misstänks för två fall av grovt hemfridsbrott, grov misshandel, rån och frihetsberövande efter en serie händelser som inträffade på tisdag kväll och natten till onsdag.

Tre män och en kvinna besökte på tisdagkvällen en mansperson i Esse i Pedersöre i akt och mening att klargöra meningsskiljaktigheter.

Kvinnan blev kvar i bilen medan männen trängde sig in i egnahemshuset genom att slå sönder ett fönster, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen som befann sig i huset kom undan genom att hoppa ut genom ett annat fönster och sökte därefter skydd hos en granne. Under tiden gick gärningsmännen bärsärkargång i huset och slog sönder inventarier till ett värde av flera tusen euro.

Kidnappade man från Munsala

Senare på natten stoppades gärningsmännens bil i Kelviå i Karleby. Med sig i bilen hade de en man från Munsala i Nykarleby som befanns vara frihetsberövad.

Gärningsmännen var okända för Munsalabon. De hade trängt sig in i hans bostad, misshandlat och bundit honom och därefter tvingat med honom i bilen.

Dessutom hade han tvingats uppge koden till sitt bankkort och gärningsmännen hade tagit ut pengar från hans konto.

Polisen meddelar att de tre männen och kvinnan är misstänkta för två fall av grovt hemfridsbrott, grov misshandel, rån och frihetsberövande.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten