Hoppa till huvudinnehåll

Kerttu Niskanen och Therese Johaug avancerade från sprintkvalet för första gången den här vintern

Therese Johaug.
Therese Johaug har tävlat sparsamt i sprint. Therese Johaug. Bild: imago images / Arvid M�ller/ All Over Press Therese Johaug,längdskidåkning

Krista Pärmäkoski och Kerttu Niskanen klarade sprintkvalet i Quebec medan Anne Kyllönen och Laura Mononen eliminerades. Therese Johaug tog sig vidare för första gången den här säsongen, precis som Niskanen.

Krista Pärmäkoski var tionde snabbast i damerans sprintkval medan Kerttu Niskanen avancerade som 28:a. Anne Kyllönen och Laura Mononen lyckades inte ta sig vidare, Kyllönen var 33:a och Mononen 39:a.

Therese Johaug var 29:e snabbast i kvalet och avancerade som näst sista dam. Det här är den andra gången som Johaug deltar i sprint den här säsongen och den första gången som hon tar sig vidare från kvalet.

Sveriges Jonna Sundling stod för kvalets snabbaste tid. Pärmäkoski förlorade med 6,58 sekunder till Sundling medan Johaug var 12,63 sekunder långsammare.

Pärmäkoski och Johaug går en kamp om tredje platsen i världscupen som avslutas den här helgen. Inför tävlingarna i Quebec är Pärmäkoski trea, 55 poäng före Johaug.

På herrsidan avancerade Ristomatti Hakola och Joni Mäki. Mäki som var femte snabbast förlorade med 5, 53 sekunder till ettan Johannes Hösflot Kläbo.

Lauri Vuorinen var 31:a och den första att elimineras. Matti Heikkinen var däremot långt efter och slutade på 63:e plats.

Sändningen från sprintens kvartsfinaler i Quebec inleds klockan 19.05 i TV2 och på Arenan. Referatet på svenska sköts av Mikael Oivo.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport