Hoppa till huvudinnehåll

Nu har björnarna i Ranua djurpark vaknat - se den första dagen utomhus!

Brunbjörnarna i Ranua djurpark har vaknat ovanligt tidigt ur sin vintersömn i år. Den äldre honan Malla började vakna upp redan förra veckoslutet och Jemma några dagar senare. Börjarna syns 5 minuter in i videoklippet.

Enligt djurskötarna har både Malla och Jemma synats vid ytterdörren några gånger, som ett tecken på att de vill komma ut.

Nu på fredagen öppnas luckorna och det blir vår för Ranuas björnar.

Läs också

Natur

Vi drar till skogs registrerade 775 996 skogsbesök under två veckor!

Här har flest skogsbesök gjorts

  • Harsyran är vintergrön

    De syrliga bladen kan ätas året runt.

    Många har smakat på harsyrans syrliga blad. De innehåller oxalsyra som också finns i rabarber. Bladen är klöverlika, trebladiga och man kan äta dem året runt, för de är vintergröna. Bladen är omvänt hjärtlika bladen viker ihop sig när det blir kväll, men också när det regnar. Därför har man kallat harsyran för skogarnas barometer. Den fina, lilla blomman uppenbarar sig i april-juni.

Nyligen publicerat - Natur