Hoppa till huvudinnehåll

Bästa finländska VM-placeringen på 24 år – Turkkila och Versluis lyckliga efter debuten

Isdansparet Juulia Turkkila och Matthias Versluis på isen
Juulia Turkkila och Matthias Versluis slutade på 16:e plats i VM. Isdansparet Juulia Turkkila och Matthias Versluis på isen Bild: /All Over Press konståkning,Juulia Turkkila,Matthias Versluis

Isdansparet Juulia Turkkila och Matthias Versluis klättrade två placeringar i fridansen i VM och slutade på 16:e plats. Det är en fantastisk placering i vårt första VM, säger paret i ett pressmeddelande.

Juulia Turkkila och Matthias Versluis kan se tillbaka på en lyckad VM-debut. De nådde sin målsättning med råge och imponerade både i fredagens rytmdansen och dagens fridans.

Till tonernas av Wolfgang Amadeus Mozarts pianokonsert nummer 20 gjorde Turkkila och Versluis en stark insats på isen. Programmet gick utan större bekymmer och paret belönades med de nya rekordpoängen 102,11.

Totalpoängen för hela VM-debuten blev 168,12 som är endast 0,22 poäng från det personliga rekordet som man satte i EM i januari.

Slutplaceringen blev 16:e och är den bästa finländska insatsen i isdans i VM på 24 år. Vid VM i Storbritannien 1995 knep Susanna Rahkamo och Pettri Kokko ett silver.

– Vi är väldigt glada och lyckliga över hur programmet gick. Vi kunde ladda om och njöt av åkningen i dag. Det är en fantastisk placering i vårt första VM, säger paret i ett pressmeddelande.

Även tränaren Maurizio Margaglio är nöjd med sina adepter.

– Jag är väldigt glad över insatsen i deras VM-debut. De har gjort enormt mycket jobb under hela veckan och på tävlingen klarade de av kontrollera känslorna och göra en stark åkning, säger han.

Guldet gick till det överlägsna franska paret Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron. Paret tog sitt fjärde VM guld då man vann med nästan elva poäng före Victoria Sinitsina och Nikita Katsalapov från Ryssland.

Resultat:

1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron FRA 222,65
2. Victoria Sinitsina, Nikita Katsalapov RUS 211,76
3. Madison Hubbell, Zachary Donohue USA 210,40
4. Alexandra Stepanova, Ivan Bukin RUS 208,52
5. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje CAN 205,62
-----------------
16. Juulia Turkkila, Matthias Versluis FIN 168,12

Läs mera:

Får jag lov? frågade Juulia, och Matthias svarade ja – med motivationen i botten och karriären på fall förändrade en fråga allting

Ensam på isen. Dag ut och dag in. Inga träningskompisar, ingen att slänga käft med i omklädningsrummet. Just då bjöd Juulia upp till dans. Det innebar slutet på en frustrerande singelåkarkarriär och början på en lovande isdanskarriär. Idag vet Matthias Versluis att han valde rätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport