Hoppa till huvudinnehåll

Kuzmina överlägsen på Holmenkollen – Mäkäräinen fick äntligen skyttet att fungera, och belönades direkt med topp-placering

Kaisa Mäkäräinen.
Fantastisk upphämtning av Mäkäräinen i jaktstarten på Holmenkollen. Kaisa Mäkäräinen. Bild: George Frey / EPA-EFE / All Over Press Kaisa Mäkäräinen

Anastasija Kuzmina var säkerheten själv i damernas jaktstart på Holmenkollen. Kuzmina gick ut i spåret som första dam, och var även den förste att korsa mållinjen efter prickfritt och fantastiskt skytte. Kaisa Mäkäräinen arbetade flitigt upp sig och med endast en bom kom hon i mål på åttonde plats.

Det finns flyt och så finns det flyt. Det fick slovakiskan Anastasija Kuzmina erfara i damernas jaktstart i världscupen i skidskytte på Holmenkollen.

Slovakiskan gick först ut i spåret, sköt fullt, åkte snabbt och korsade mållinjen i ensamt majestät som en fullkomligt överlägsen segare.

Denise Herrmann kom in på andra plats, och svenskan Hanna Öberg tog hand om tredjeplatsen.

Kaisa Mäkäräinen bommade sammanlagt bara ett skott och kom i mål på åttonde plats, efter att ha startat från 32:a plats. En rejäl upphämtning och den bästa tävlingen på ett bra tag för finländskan.

– Förstås är det roligt att jag lyckades idag. Då lämnar inte pressen att lyckas göra en bra tävling tills imorgon, förklarar Mäkäräinen för Yle.

Suvi Minkkinen, som stått för karriärsbästa i sprinten med en 43:e plats, bommade bort sig totalt och valde att avbryta tävlingen efter sex missade skott.

Resultat:

1. Kuzmina A. (0)
2. Herrmann D. (2) +1:42.8
3. Öberg H. (1) +2:01.1
4. Röiseland M. (3) +2:11.7
5. Persson L. (1) +2:12.5
6. Eckhoff T. (4) +2:27.0
7. Preuss F. (3) +2:31.8
8. Mäkäräinen K. (1) +2:34.1
9. Egan C. (3) +2:43.8
10. Aymonier C. (4) +2:55.2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport