Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Jaktstartsdag i Oslo – tar Bø säsongens femtonde seger?

Med över en minut till en pallplacering har Kaisa Mäkäräinen en tuff uppgift framför sig i säsongens sista jaktstart. Enda vägen till framgång är prickfritt skytte. Mäkäräinen måste få till ett topplopp om hon vill behålla femteplatsen i totalcupen.

För Kaisa Mäkäräinen står en femteplats i totalcupen på spel i de två avslutande deltävlingarna för säsongen. Efter sprinten ligger Mäkäräinen nu sjua i cupen.

Hanna Öberg, som är sexa, har tio poäng och Paulina Fialkova, som är femma, har nu 20 poäng mer än Mäkäräinen. Båda startar före Mäkäräinen i dagens jaktstart.

Suvi Minkkinen tog karriärens bästa placering i sprinten och startar från 43:e plats i dagens tävling. Minkkinen har ett ypperligt läge att knipa karriärens första världscuppoäng.

Säkrar Wierer världscupsegern?

Först ut i spåret startar Anastasija Kuzmina med ett försprång på 21 sekunder till Franziska Preuss. Dorothea Wierer som i dag har chans att säkra totalcupen startar som elfte dam.

Med en bra placering idag kan hon få upp ett tryggt försprång till Lisa Vittozzi som misslyckades totalt i sprinten och inte är med i dagens jaktstart.

Damer jaktstart klockan 15.55 i TV2 och på Arenan

Johannes Bø gör historia

Johannes Bø har en superb chans att göra historia i jaktstarten. Norrmannen har tagit fjorton segrar den här säsongen och tangerade därmed Martin Fourcades och Magdalena Forsbergs rekord i antalet vinster under en säsong.

Blir det seger för Bø i dag tar han rekordet i eget namn. Bø startar först ut i spåret med en ledning på 32 sekunder till tvåan Lukas Hofer.

Tre finländare tog sig till jaktstarten. Olli Hiidensalo startar som 34:e, Tero Seppälä som 48:e och Tuomas Grönman som sista och 60:e man. Hiidensalo och Seppälä kämpar om världscuppoäng.

Herrar jaktstart klockan 18.10 i TV2 och på Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport