Hoppa till huvudinnehåll

Skadedrabbade Chicago Bulls åkte på storförlust – ny dubbel-dubbel av Lauri Markkanen

Lauri Markkanen var Chicagos bästa poängplockare men det hjälpte inte i matchen mot Utah Jazz. Chicago som saknade flera viktiga kuggar på grund av skador förlorade med 83–114.

För 20:e gången den här säsongen noterades Lauri Markkanen för en dubbel-dubbel, det vill säga tvåsiffrigt i både poäng och returer. I förlustmatchen mot Utah Jazz gjorde han 18 poäng och tog tio returer.

Trots att Markkanen var Chicagos bästa poängplockare så hade han stora svårigheter med skyttet. Bland annat så sänkte bara en trepoängare i matchen.

Chicago Bulls hängde aldrig med i matchen. Redan i halvtid låg laget under med 36–70.

– Vi försökte fokusera på att spela bättre och vinna den andra halvleken men det var lite svårt att komma tillbaka efter en tung start, säger Markkanen till ESPN.

Chicago Bulls är väldigt skadedrabbat just nu och i nattens match saknade man Zach LaVine, Wendell Carter Jr, Chandler Hutchinson och Otto Porter Jr.

– Vi kan inte skylla på att vi saknade några spelare, säger Markkanen.

Chicago har åtta matcher kvar att spela den här säsongen. Laget ligger tredje sist i den östra konferensen.

Bildkälla: Ruutu+

 • Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

  Jakobstadsmusikern fortfarande etta.

  Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?

 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

  Aktuell med ny musik i Vegatoppen.

  Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport