Hoppa till huvudinnehåll

Världscupen i längdåkning avslutas i Quebec – hinner Bolsjunov ikapp Klæbo?

I säsonges sista lopp försöker Alexander Bolsjunov åka ikapp Johannes Høsflot Klæbos rejäla försprång i kampen om segern i den totala världscupen. Herrarnas 15 kilometer kör igång klockan 16.45 i Yle TV2 och på Yle Arenan. Mikael Oivo refererar tävlingarna på svenska.

I herrtävlingen handlar det mesta om kampen om den totala världscupsegern mellan Johannes Høsflot Klæbo och Alexander Bolsjunov.

Johannes Høsflot Klæbo har vunnit båda loppen under minitouren i Quebec.
Johannes Høsflot Klæbo har vunnit båda loppen under minitouren i Quebec. Johannes Høsflot Klæbo har vunnit båda loppen under minitouren i Quebec. Bild: EPA Johannes Høsflot Klæbo

Klæbo leder världscupen med 42 poäng och har ett försprång på 52 sekunder till tvåan Bolsjunov inför den avslutande jaktstarten i Quebec.

Klæbo behöver ändå hålla den anstormande ryssen bakom sig för att kamma hem totalsegern i världscupen. Ifall Bolsjunov vinner i dag räcker det inte för Klæbo att sluta tvåa.

Damernas jaktstart på 10 kilometer med fri skidteknik startar klockan 15.30. Herrarnas 15 kilometer kör igång klockan 16.45. Mikael Oivo refererar tävlingarna på svenska.

Läs också