Hoppa till huvudinnehåll

Klubbhuset Fontana och Kaippari fick mest verksamhetsstöd av staden - Raseborg delade ut nästan 200 000 euro

Fontanas klubbhus i Karis.
Klubbhus Fontana i Karis arbetar med att stöda rehabiliteringen av personer som har eller har haft psykisk ohälsa. Fontanas klubbhus i Karis. Bild: YLE/Veronica Montén. clubhouse fontana,Raseborg

Raseborgs stad har delat ut närmare 200 000 euro i understöd till föreningar och organisationer som jobbar med psykisk hälsa, missbrukarvård och som aktiverar arbetslösa.

Mest pengar fick föreningen bakom klubbhuset Fontana i Karis samt föreningen Kaippari.

Klubbhus Fontana i Karis fick 86 000 euro. Klubbhusets verksamhet bygger på den internationella Fountain House-modellen som strävar efter att öka självförtroendet, stöda rehabiliteringen och möjliggöra återgång till arbets- eller studielivet för personer som har eller har haft psykisk ohälsa.

Föreningen Kaippari får 60 000 euro. Kaippari jobbar med rehabiliterande mentalvård i Raseborg.

Bidrag för personal och material

Bland dem som fick mindre belopp så fick Betesdaförsamlingen i Ekenäs 25 000 euro för sysselsättning av långtidsarbetslösa.

Dagverksamhetscentret Postilla i Pojo beviljades 9 000 euro för sin återvinnings- och loppmarknadsverksamhet och marthaföreningen Tammisaaren Martat 1 000 euro för samarbete med stadens rehabcenter.

Karjaan Ratatupa, ett dagverksamhetscentrum med aktiviteter för missbrukare och deras familjer, beviljades 12 000 euro för utrymmes-, livsmedels- och materialkostnader.

Vänstugan i Ekenäs, som erbjuder vård- och hjälpverksamhet för
alkohol- och drogmissbrukare, fick 7 000 euro för personal- och hyreskostnader.