Hoppa till huvudinnehåll

Makwan Amirkhanis nästa motståndare är klar – möter Chris Fishgold i Globen: "Jag kommer inte att förlora"

Makwan Amirkhani talar vid en presskonferens.
Makwan Amirkhani motståndare är klar. Makwan Amirkhani talar vid en presskonferens. Bild: Pekka Sipola / All Over Press Makwan Amirkhani,Ultimate Fighting Championship

MMA-fightern Makwan Amirkhanis motståndare avslöjades idag på en presskonferens i Helsingfors. Det blir britten Chris Fishgold som går upp i oktagonen i Stockholm mot Amirkhani.

Den 26-åriga Fishgold (18-2-1) har gått två matcher i UFC tidigare, med en seger och en förlust som resultat. Mötet med Amirkhani går av stapeln i Globen i Stockholm den 1 juni.

På dagens presskonferens i Helsingfors var Amirkhani säker på vinst.

– Jag hade hoppats att få möta en fighter från topp-10, men jag måste visa med den här matchen att jag hör till den absoluta eliten, sade Åbofightern på presskonferensen enligt STT.

Matchen mot Fishgold är det tredje på det fyra matcher långa UFC-kontraktet som Amirkhani skrev på för drygt två år sedan. En förlust mot Fishgold finns inte på kartan för honom.

– Om jag ska vara ärlig, så skulle jag nog antagligen att avsluta karriären om jag förlorade. Men jag kommer inte att förlora, lovade 30-åringen.

Det har snart gått ett år sedan Makwan Amirkhani senast var i elden. I slutet av maj ifjol besegrade han Jason Knight i Liverpool.

Amirkhani har även deltagit i en UFC-gala i Stockholm tidigare. År 2015 besegrade Åbofightern nämligen britten Andy Ogle på bara åtta sekunder.

Makwan Amirkhani mot Andy Ogle 2015.
Amirkhanis senaste match i Stockholm varade i åtta sekunder. Makwan Amirkhani mot Andy Ogle 2015. Bild: EPA / All Over Press Makwan Amirkhani,amirkhani

Allt som allt har Amirkhani vunnit 14 av de 17 matcher han gått i sin MMA-karriär.

Artikeln uppdaterad klockan 16:18 med Amirkhanis kommentarer.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport