Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Tidigare förskolestart får stöd av partierna, Rysslandsutredning klar, Westö byter bokförlag

Ett barn tittar på ett papper genom ett förstoringsglas.
Ett barn tittar på ett papper genom ett förstoringsglas. Bild: Mostphotos dagvård,förskola,barn,undervisning

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Rysslandsutredningen: Specialåklagaren hittade inga bevis för att någon i Trumps kampanj medvetet konspirerat med Ryssland.

Förskolan borde förlängas och börja ett år tidigare. Det här tycker flera riksdagspartier. Angelica Pulkkinen är förskollärare och hon håller med. Mirjam Kalland är professor i småbarnspedagogik och är aningen kritisk till förslaget.

Kjell Westö ger ut två böcker och byter bokförlag.

Grankulla stad betalar 1,55 miljoner euro för en fastighet med tre byggnader. Vad som väcker frågor är att området enligt stadens värderingsutlåtande endast är värt omkring 1,1 miljoner euro.

Både Esperi och Kristinestads stad väntar på besked om när vårdbolaget igen kan ta över verksamheten på vårdhemmet Ulrika. Förhoppningsvis före sommaren, säger vård- och omsorgsdirektören Christian Lindedahl.

Isande kallt och rykande hett – här är superkylskåpet där företag kan testa hållbarheten hos sina produkter.

I vår serie #femtioelva frågor inför valet tar vi idag upp om fördelarna och nackdelarna med listval.

Väder

Ett lågtrycksområde nordost om Finland rör sig något söderut och för med sig kallare luftströmmar norrifrån till vårt land.
Dagstemperaturen i landets södra och mellersta delar ligger mellan +1 och +5 grader. I landets norra del ligger temperaturen mellan 0 och -6 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes