Hoppa till huvudinnehåll

Oskar Osala stängs av i tre matcher – Anton Lundell verkar klara sig undan värre straff

Kärpätforwarden Oskar Osala missar de tre kommande slutspelsmatcherna till följd av tacklingen på Oskari Laaksonen i lördagens kvartsfinal mot Ilves. Osala dömdes då till ett matchstraff för boarding. HIFK:s Anton Lundell uppges däremot inte stängas av.

Enligt ishockeyligans disciplindelegation uppfyller tacklingen alla krav på en regelvidrig boarding.

– Laaksonen spelar förvisso på ett sätt som gör honom sårbar, men Osala har tid och möjlighet att anpassa sin hastighet. Osala slutför sin tackling med full kraft och rammar samtidigt motståndaren in i sargen, skriver delegationen i sin dom.

Osala stängs av i tre matcher.

Enligt Kaleva har Kärpät lyft in Otto Karvinen i truppen för att lappa efter Osala. Enligt chefstränaren Manner kommer klubben inte att överklaga beslutet.

– De fattar nog beslut som de bör fatta med sin erfarenhet, säger Manner till tidningen.

Enligt tidningen ska Laaksonen vara i spelskick då lagen möts igen på måndagskvällen. Manner berättar också att Osala ångrade tacklingen genast efteråt.

– Man vet ju nog att det händer och sker då en spelare av Osalas storlek tacklar i en gren som ishockey. Hans reaktion efteråt berättar ändå hurudan spelare han egentligen är, säger Manner till tidningen.

"Matchstraffet tillräckligt" för Lundell

Enligt MTV Sport kommer HIFK:s Anton Lundell däremot inte att stängas av för sitt tilltag under lördagens slutspelsomgång. Lundell åkte då på ett matchstraff för slashing då han rappade Pelicans Aleksandr Sjtjemerov i armen med klubban.

Arto I. Järvelä från ishockeyligan berättar för MTV att disciplindelegationen jämfört incidenten med två tidigare fall från ligasäsongen.

– De ledde inte heller till avstängningar, säger Järvelä.

– Delegationen har kommit fram till en linje i de här fallen. Ett matchstraff har ansetts varit straff nog för slashing av det här slaget, fortsätter han.

Lundell kommer med andra ord att vara tillgänglig för spel då HIFK gästar Pelicans i kväll.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport