Hoppa till huvudinnehåll

Vasa avbokar fullmäktigemöte kring fusion

Vasas stadsdirektör Tomas Häyry.
Arkivbild: Vasas stadsdirektör Tomas Häyry Vasas stadsdirektör Tomas Häyry. Bild: Yle/Joni Kyheröinen stadsdirektör tomas häyry

Det blir inget fullmäktigemöte i Vasa den 2 april kring utkastet till fusionsavtal med Korsholm och inget nytt datum är fastslaget. Korsholmsstyrelsen för inte utkastet till fusionsavtal vidare som sådant och då gör inte heller stadsstyrelsen i Vasa det.

Enligt planerna skulle Korsholm och Vasa ha haft fullmäktigemöte samma dag kring fusionsavtalet. Fullmäktige i Korsholm har att ta ställning till kommunstyrelsens förslag om en återremittering av avtalet eller gruppordförande Christoffer Ingos (SFP) initiativ om att fusionsavtalet skall tas upp som ett brådskande ärende på fullmäktigemötet.

- Man måste ha en styrelseberedning i Korsholm utgående från att fusionsavtalet går vidare om vi skall ha ett fullmäktigemöte i Vasa. Den beredningen finns inte och vår beredning var villkorlig på det viset, säger stadsdirektör Tomas Häyry i Vasa.

Vilken är din kommentar till läget i Korsholm?

- Det är tydligt att de har stora problem och slitningar som de måste reda ut innan vi kan börja diskutera sinsemellan, det är lika bra att de får reda ut dem först, säger Tomas Häyry.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten