Hoppa till huvudinnehåll

Den här gången bara självmål för finländska poängettan Barkov – sist på pucken när Artturi Lehkonen nätade för motståndarna

Artturi Lehkonen med puck i Montreals seger.
Artturi Lehkonen är uppe i tvåsiffrigt antal mål under NHL-säsongen. Artturi Lehkonen med puck i Montreals seger. Bild: AFP / Lehtikuva Artturi Lehkonen

Floridas Aleksandr Barkov har bjudit på flera poängkalas den senaste månaden. Inte i storförlusten mot Montreal där han i stället var med och bjöd på Artturi Lehkonens tionde mål för säsongen.

Artturi Lehkonen antecknades som målskytt när Montreal tog ledningen med 4–0 i hemmamatchen mot Florida. Lehkonen klippte till direkt på Andrew Shaws passning, men skottet styrdes oturligt in i det egna målet av Floridakaptenen Aleksander Barkovs klubba.

Se målet i klippet här.

Målet var Lehkonens tionde fullträff för säsongen. Totalt han plockat poängen 10+17=27.

Montreals rookie Jesperi Kotkaniemi spelade fram till ett av lagets mål när Canadiens till slut vann med övertygande 6–1. Mycket viktiga poäng för Montreal som just nu har hand om den allra sista slutspelsplatsen i den östra konferensen.

– Det här visar att vi är ett lag med stark karaktär. Vi jobbar hårt, vi sliter. Vi kommer att ta vår plats i slutspelet av egen kraft och inte lita på att någon annan vinner eller förlorar, sade Andrew Shaw till nyhetsbyrån AP.

Mycket av framgången hänger också på lagets suveräna målvakt Carey Price som startat nio matcher i rad och bara släppt in åtta mål på 13 matcher.

"Fullständigt skamligt"

Barkov har haft en fenomenal svit i mars och klättrade upp bland de tio bästa i poängligan och tog över första platsen från Mikko Rantanen i finländarnas interna poängliga. Men de två senaste matcherna har Barkov gått poänglös av isen.

Förlusten mot Montreal betyder också att Barkovs klubb Florida tappade den sista matematiska chansen att ta sig till slutspel.

I de tre senaste matcherna har Florida släppt in 20 mål.

– Vi är bara lata. Vi gör inte vårt jobb. Det är helt oacceptablelt, att lämna våra målvakter ensamma så där. Att släppa in så många mål i de tre senaste är fullständigt skamligt, sade Floridas Vincent Trochek till AP.

NHL på tisdagen:

Washington–Carolina 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)

Columbus–NY Islanders 4-0 (1–0, 0–0, 3–0)

Montreal–Florida 6–1 (3–0, 2–0, 1–1)
M: Artturi Lehkonen 1+0, Jesperi Kotkaniemi 0+1.

Ottawa–Buffalo 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)

Edmonton–Los Angeles 8–4 (5–1, 2–3, 1–0)
E: Mikko Koskinen 34/38 räddningar.

Vancouver–Anaheim 4–5 (2–1, 0–2, 2–2)

Arizona–Chicago 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport