Hoppa till huvudinnehåll

Dallas förstärkte slutspelsaktierna tack vare Heiskanen – Colorado fortsätter att vinna utan Rantanen: ”Vill ändå ha honom tillbaka”

Dallas Stars och Colorado Avalanche har greppat tag om wild card-biljetterna till slutspelet i den västra konferensen i NHL. I natt slog Dallas Calgary med 2–1, efter ett segermål signerat Miro Heiskanen, medan Colorado slog Vegas med 4–3.

– Resultatmässigt kunde jag inte vara nöjdare, myser Dallas-tränaren Jim Montgomery.

Matchen mot Calgary gick så gott som helt enligt Dallas planer. Två power play-mål (och lika många blåvita poäng) räckte till för seger över ett av Stillahavsdivisionens främsta lag.

Aleksander Radulov stod, på passning av Roope Hintz, för 1–0-målet. Miro Heiskanen pangade sedan in 2–0 på en retur.

– Vår laginsats i numerärt överläge innan det första målet var riktigt fult, men ”Rads” gjorde en snygg soloprestation, summerar Montgomery på klubbens Twitter-konto.

– Det andra däremot – det var ett riktigt snyggt power play-mål. Vi vann dueller och förtjänade att returen hamnade på Miros klubba, fortsätter han.

Dallas åkte ändå på ett bakslag i matchen då förstekeepern Ben Bishop skadade sig i den andra perioden. Officiellt handlar det om en skada i nedre kroppen och enligt Dallas-skribenter är det förmodligen om en knäskada.

Enligt Montgomery ska skadan ändå inte vara allt för allvarlig, utan laget följer upp läget dagligen.

I och med segern ligger Dallas fyra i Central-divisionen och etta bland wild card-lagen. Dallas ligger på 86 poäng med fem omgångar kvar av grundserien – tre poäng före Colorado och fyra poäng efter St. Louis.

"Saknar både Landeskog och Rantanen"

Colorado lyckades i sin tur slå Vegas Golden Knights med 4-3 under nattens omgång. Tyson Barrie, Matt Calvert, Nathan MacKinnon och Gabriel Borque stod för hemmalagets mål i matchen.

Philipp Grubauer noterades för 34 räddningar mellan stolparna för Avalanche.

För Colorados del var matchen den nionde utan lagkaptenen Gabriel Landeskog och den tredje utan Mikko Rantanen i laguppställningen.

Landeskog har redan återvänt till lagets träningar – om än utan att få träna med kontakt – medan Rantanens skick fortfarande är ett mysterium.

Avalanche har ändå lyckats prestera på topp utan sina All Stars-anfallare. Utan Landeskog har laget radat upp sex segrar och tre förluster, medan Colorado inte blivit utan poäng en endaste gång utan Rantanen (två segrar, en förlust i förlängning).

– Det är förstås en möjlighet för andra killar att stiga fram och visa vad de går för. Just nu gör det ett jättejobb, säger målvakten Grubauer till Denver Post efter matchen.

– Men visst saknar vi både Landeskog och Rantanen. Vi vill fortfarande ha dem tillbaka i laguppställningen, poängterar han.

Colorado ligger två poäng före Arizona i slutspelsracet i väst.

Resultat, NHL:

Philadelphia – Toronto 5–4 e.str.
TOR Kapanen 0+0, +1, 16:52

Boston – NY Rangers 6–3

Calgary – Dallas 1–2
DAL Hintz 0+1, +/- 0, 15:44
DAL Heiskanen 1+0, -1, 22:02
DAL Lindell 0+0, +/- 0, 24:17

Colorado – Vegas 4–3

Videobilder från Viasat.

Läs också