Hoppa till huvudinnehåll

Fågelmannen rör sig i nattens mörker

Fågelmannen, Mecki Andersson.
Fågelmannen utmanar Vegatoppen. Fågelmannen, Mecki Andersson. Musker,musiker

Bakom namnet Fågelmannen hittar vi Jakobstadsbon Mecki Andersson. Nu är han aktuell med nya låten Ut i natten. Låten är en av veckans utmanare på Vegatoppen.

Fågelmannen är en bekant röst för Vegatoppens lyssnare. I januari 2018 utmanade Fågelmannen med låten Andra sidan. Låten fick ett varmt välkomnande av lyssnarna. Nu är det dags för en ny låt och en ny utmanarposition på Vegatoppen.

- Det har varit ett väldigt aktivt år. Förutom en miniturné runt svenskfinland så har jag tillbringat en hel del tid i studion. Det finns mera material att ge ut senare under 2019, berättar Mecki Andersson.

Arbetet med det nya materialet har skett på flera olika platser.

- Det är ganska berikande att få influenser från nya städer och att få träffa människor som man inte jobbat med tidigare. Det finns en risk att man stagnerar om man inte försöker förnya sig, säger Andersson.

Vem är Fågelmannen?

  • Fågelmannen heter Mecki Andersson
  • Bosatt och verksam i Jakobstad
  • Framgångsrik 2018 på Vegatoppen med låten Andra sidan
  • Aktuell med låten Ut i natten

- Låten Ut i natten handlar om att jag personligen älskar att ta långa promenader under natten. Det är lugnt och nästan magiskt på något sätt. En stad ser helt annorlunda ut under natten. Men ser saker man inte skulle notera på dagen, berättar han.

- Jag tycker att jag lyckats fånga den känslan jag får under en nattpromenad i låten. Låten är lugn och kanske lite mörk men ändå magisk, avslutar Andersson.

Vill du rösta på Fågelmannen och låten Ut i natten så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje