Hoppa till huvudinnehåll

Fula siffror i Karis – BK-46 bara en munsbit för Cocks: "Vi hade ingen chans i dag"

Andre Udd.
André Udd smällde in fem bollar i BK-buren. Andre Udd. Bild: Handbollförbundet/Tomi Hänninen Riihimäki Cocks,handboll,andre udd

Hemmalaget BK-46 hade inte mycket att säga till om då handbollsligans tabelletta Cocks kom på besök till Karishallen. Teemu Tamminen och André Udd ledde tupparnas målkalas.

Matchen mellan BK-46 och Cocks saknade betydelse då placeringarna i handbollsligans övre slutspel redan är spikade. Gästande Cocks visade ändå genast från start att laget inte kommit till Karis för att slappa utan tog över taktpinnen direkt.

Vid paus ledde Cocks med 19–11 och i den andra halvleken gjorde hemmalaget BK bara sex mål. Cocks vann till slut med solklara 33–17.

Teemu Tamminen var matchens främsta målskytt med sex strutar medan lagkamraten André Udd stod för fem fullträffar i sin gamla hemmahall. Grigorij Sementjenko var BK:s bästa målskytt med tre fullträffar.

– Vi hade ingen chans att vinna i dag, konstaterade BK-tränaren Mikael Källman.

– Då Cocks gjorde sitt andra ryck tappade vi vårt självförtroende totalt.

Riihimäkilagets lots Gintaras Savukynas var i sin tur nöjd med tupparnas insats.

– Jag är stolt över laget då vi lyckades hålla fokus hela matchen igenom. Vi kunde testa på många nya saker i vårt spel.

Cocks har redan säkrat första platsen i tabellen medan BK-46 är lika klar trea. En matchomgång återstår ännu innan det blir dags för slutspel.

Fjärde raka för SIF

I den nedre slutserien fick Sjundeå IF en trög start mot Atlas men vann till slut med 29–25 på bortaplan. Segern är den fjärde i rad för SIF som redan tidigare säkrat segern i den nedre slutserien.

Alexander von Numers gjorde sju mål och var Sjundeålagets bästa målskytt.

I ligakvalet krossade division 1-laget Akilles ligajumbon HC HIK med 41–28. Hangölaget HIK har förlorat alla sina matcher den här säsongen.

Resultat

BK-46 – Cocks 17–33 (11–19)

Atlas – SIF 25–29 (13–11)

Ligakval:

Akilles – HC HIK 41–28 (19–9)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport