Hoppa till huvudinnehåll

Rinne räddade 42 skott och tog sin första seger i Pittsburgh: ”Har varit allt annat än en lätt hall för mig att spela i”

Efter sex raka förluster – inklusive några Stanley Cup-finaler – lyckades Pekka Rinne äntligen gå av isen som segrare i Pittsburgh natten till lördag finsk tid. Rinne motade 42 puckar då Nashville vann med 3–1. Älskar det här, säger målvakten efteråt.

Sex matcher – lika många förluster, dessutom samtliga i ordinarie speltid. Ett snitt på 5,14 insläppta mål per match. En räddningsprocent på 82,2.

Pekka Rinne har inte trivts i Pittsburgh.

Men natten till lördag finsk tid lyckades Rinne äntligen skaka av sig spöket. Rinne räddade 42 skott på mål då Nashville slog Penguins med 3–1.

Skönt, medger Rinne.

– Det har varit allt annat än en lätt hall för mig att spela i. Både på ett personligt plan och dessutom för oss som lag, säger Rinne till AP efter matchen.

"Visst har det spökat, men..."

Nashville och Pittsburgh möttes i Stanley Cup-finalen 2017. Fram till nattens dust hade Rinne släppt in minst tre mål varje bortamatch i staden.

– Visst är man medveten om sådant, medger Rinne.

– Det har nog spökat på ett visst sätt men samtidigt ser jag det som en fantastisk utmaning. Jag älskar att komma hit, menar han.

Lagkamraten Mikael Granlund noterades inte för poäng i matchen. Det var den sjunde matchen på raken utan poäng för nyförvärvet.

Backen Olli Määttä gjorde i sin tur sin första match för Penguins efter en 21 matcher lång skadevila. Määttä fick stå på isen i nästan 16 minuter, men noterades inte heller för poäng.

Hoppa över Twitterpostning

I och med segern tangerar Nashville nu tabellettan Winnipegs poängskörd (94), men har spelat en match mer och dessutom vunnit färre matcher innan straffar, så får med andra ord nöja sig med andraplatsen i Central.

Fyra matcher återstår av grundserien för Predators del. Härnäst står Nashville värd för slutspelsjagande Columbus. Efter en bortamatch mot Buffalo väntar sedan hemmamatcher mot Vancouver och Chicago.

– Varje match kommer att vara som den här – oerhört tajt och slutspelsaktig, säger Rinne till NHL.com.

Resultat, NHL:

NY Rangers – St. Louis 4–2

Pittsburgh – Nashville 1–3
PIT Määttä 0+0, -1, 15:47
NSH Rinne 42/43
NSH Granlund 0+0, +/- 0, 16:23

Detroit – New Jersey 4–0

Colorado – Arizona 3–2 e.str.

Calgary – Anaheim 6–1

Vegas – Minnesota 2–3

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport