Hoppa till huvudinnehåll

Titta Keinänen vann EM-brons i karate – första medaljen i ett stort mästerskap: ”Äntligen”

Titta Keinänen.
Titta Keinänen. Bild: Lehtikuva Titta Keinänen,karate

Titta Keinänen har tagit EM-brons i karate i över 68 kilos viktklassen. Medaljen är av stor betydelse för Keinänen som upplever att hon tidigare underpresterat i mästerskapstävlingar.

Finlands främsta karateka Titta Keinänen vann brons i EM-tävlingarna i spanska Guadalajara efter att ha besegrat Kosovos Fortesa Orana. Bronsmatchen var jämn och slutade i finländarens 2–1 poängseger.

Medaljen är Keinänens första i ett stort mästerskap.

– Äntligen kom den. Jag har jagat medalj redan länge och ibland har det känts som att jag har underpresterat i mästerskap, säger 25-åriga Keinänen till Yle Urheilu.

– I förra EM slogs jag ut redan i den första omgången, fast jag hade vunnit turneringar både innan och efteråt. Det betyder mycket att lyckas.

Keinänen som på Idrottsgalan i januari fick priset för årets genombrott fick nu också en belöning i EM som var säsongens huvudmål. Samtidigt samlade hon värdefulla OS-rankingpoäng.

– Det här var en viktig medalj också med tanke på OS, jag hänger med i tätkampen, konstaterade Keinänen som hoppas på att få vara med i Tokyo 2020.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport