Hoppa till huvudinnehåll

Första gången i elvan för Benjamin Källman i Danmark, då kom också första målet: "Ett perfekt sätt att tacka för förtroendet"

Benjamin Källman.
Benjamin Källman lämnade Dundee för spel i Danmark. Benjamin Källman. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press fotboll,Benjamin Källman,Dundee FC

Det har tagit sin tid, men när Benjamin Källman äntligen kommit in i hetluften i sin danska klubb var den första fullträffen bara en tidsfråga. Västnylänningen nätade för Vendsyssel på söndagen i en hemmamatch mot Hobro som slutade 3–3 (1–1).

Samlingen med Finlands U21-landslag var troligtvis något av en stormvarning kring vad som kunde tänkas vara på kommande, när Benjamin Källman gjorde tre mål i 8–3-krossen av Norge i Marbella.

I Danmark hade Källman fram till söndagen suttit på bänken i en match, gjort ett femton minuter långt inhopp i en match och missat totalt tre matcher på grund av bland annat landslagsuppdraget.

Källmans Vendsyssel hamnade tidigit i ett underläge i matchen mot Hobro, men kom ikapp tack vare Källmans fullträff i den 29:e minuten, då han nickade in ett inlägg av Jakob Hjorth.

– Ett perfekt sätt att tacka för förtroendet i sin första start för klubben, heter det i Vendsyssels matchrapport.

Efter ytterligare två mål i den andra halvleken såg bottenlaget Vendsyssel ut att kunna bärga hem tre poäng, men reduceringen kom en kvart före slutet och kvitteringen på tilläggstid, 3–3.

Källman spelade 90 minuter på topp i ett 5–3–2-system.

Serien fortsätter för Källman och Vendsyssel om en knapp vecka, när man möter Randers på bortaplan. Efter den matchen återstår ännu fyra matcher av den nedre slutserien för klubben.

Läs mera:

Benjamin Källman tror sig passa in i Danmark även om han inte har så bra koll på varken ligan eller språket: “Ska se om jag slänger ett meddelande åt Tim Sparv”

Benjamin Källmans flytt från Skottland till Danmark gick så snabbt att det inte finns mycket han vet om sin nya liga. Lagkamraterna och faciliteterna har ändå hunnit göra ett intryck.