Hoppa till huvudinnehåll

Cirkeln är sluten – tvåfaldiga skytteligavinnaren återvänder till hemstaden

Juho Mäkelä kämpar om bollen med Sebastian Dahlström.
Juho Mäkelä (t.v) spelade förra säsongen i PS Kemi. Juho Mäkelä kämpar om bollen med Sebastian Dahlström. Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,Juho Mäkelä,Sebastian Dahlström

Anfallaren Juho Mäkelä kommer att spela för AC Oulu i division 1 den här säsongen. Han åter vänder till hemstaden efter en paus på 16 år. Jag vill lyfta klubben till ligan, säger Mäkelä.

AC Oulu har gjort en tung värvning då en knapp månad återstår till säsongsstarten i division 1. Anfallaren Juho Mäkelä har kritat på ett tvåårigt kontrakt, skriver klubben på sin webbplats.

– Jag är verkligen glad över att jag får återvända till min hemstad och spela för AC Oulu. Jag vill vara med och skriva historia och lyfta klubben till ligan. Jag kommer att ge allt både på och utanför plan för att det ska spelas ligafotboll i Uleåborg 2020, säger Mäkelä.

Mäkelä fick sin fotbollsfostran i OLS och gick sedan till Tervarit innan han lämnade Uleåborg 2003 för spel i HJK. Under tre sejourer i HJK vann han skytteligan två gånger och ligaguld fyra gånger.

Förutom spel i Finland för HJK, IFK Mariehamn, SJK, VPS, HIFK och PS Kemi har ”kirurgen” också varit proffs i fyra olika länder.

– Under årens lopp har vi haft förmånen att få hemvändare som Mika Nurmela, Janne Hietanen, Markus Heikkinen och nu Juho Mäkelä. Tack vare våra sponsorer kunde vi ro den här affären i hamn, säger klubbens vd Juho Meriläinen.

I AC Oulu kommer Juho Mäkelä att konkurrera om speltid med bland annat Alvarado Morin och Driton Shala. Morin blev skyttekung i division 1 förra säsongen.