Hoppa till huvudinnehåll

HJK tog öppningsseger inför storpublik - över 7 000 åskådare såg segern över Inter

HJK och Inter i kamp
HJK slog Inter i ligaöppningen HJK och Inter i kamp Bild: Lehtikuva fotboll,HJK,Fotbollsligan,FC Inter Åbo

HJK klarade av sin öppningsmatch mot Inter tack vare två mål av 21-åringen från Ghana, Evans Mensah. Storpubliken på över 7 000 åskådare på Tölö fotbollsstadion hittade därmed en ny favorit att följa med under ligasäsongen.

HJK gick på ett svårt bakslag genast i början av matchen då Riku Riski skadades. Riski som är en viktig, men också skadebenägen spelare för HJK blev bortburen från planen.

Den regerande mästaren HJK hade svårt att komma igång med anfallsspelet i den första halvleken, som slutade 0-0 trots att HJK hade klart mera bollinnehav.

I den andra halvleken nickade Evans Mensah in 1-0 till HJK i den 77:e minuten. Mensah firade målet med att klättra in på läktaren, och belönades med jubel av fansen och med ett gult kort av domaren.

Inters klubbikon Mika Ojala byttes in efter en dryg timmes spel, och Ojala tackade för förtroendet genom att kvittera till 1-1.

Evans Mensah blev två måls skytt för HJK
Evans Mensah matchhjälte för HJK Evans Mensah blev två måls skytt för HJK Bild: Lehtikuva Evans Mensah,HJK Helsingfors,fotboll

Men Evans Mensah slog till igen minuten senare, och förde på nytt HJK upp i ledningen med sitt andra mål för kvällen. Inters kvitteringsförsök ledde inte till önskat resultat, utan HJK tog hem tre ligapoäng i säsongstarten.
Riku Riski skadades i säsongens öppningsmatch
Riku Riski skadades i öppningsmatchen Riku Riski skadades i säsongens öppningsmatch Bild: Lehtikuva fotboll,Riku Riski,HJK Helsingfors,Fotbollsligan

Dramatiskt då fjolårets medaljlag delade på poängen

I onsdagens andra match möttes fjolårets medaljlag KuPS och RoPS. Här sågs fotbollsligans första mål år 2019. RoPS-backen Atte Sihvonen som spelade sin första ligamatch gjorde 1-0 till bortalaget i den 15e spelminuten. Sihvonen är en ny förstärkning i RoPS efter att han ännu förra året spelade i EIF i Ettan.

Lagkaptenen i KuPS, Petteri Pennanen lyckades ändå kvittera matchen till 1-1 i början av andra halvleken. Och KuPS vände matchen till ledning i den 83e minuten då Nunes Goncalves slog in 2-1 till hemmalaget. Men RoPS fick sista ordet då 17-årige Sampo Ala i den fjärde tilläggsminuten slog in slutresultatet 2-2.

Fotbollsligan, onsdag:

KuPS - RoPS 2-2 (0-1)
Pennanen 56 Sihvonen 15
Nunes Goncales 83 Ala 90+4

Publik: 1876

HJK - FC Inter 2-1 (0-0)
Mensah 66 Ojala 74
Mensah 76

Publik: 7 111

Läs också

Nyligen publicerat - Sport